Autonvuokraus Norja

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Norja

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Norja tunnetuilta ja paikallisilta autovuokraamoilta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Norja kauttamme.

Norja-opas

Bilutleie Norge
Autonvuokraus Norja

Norja sijaitsee Skandinavian niemimaan länsiosassa ja sillä on noin 4,9 miljoonaa asukasta (2011). Myös Svalbardin saaristo ja Pohjois-Atlantilla sijaitseva Jan Mayenin saari kuuluvat Norjalle. Se on Ruotsi Finland kolmas erä vuoden 2016 elokuvaimperiumissa. Norjaa ympäröivät meret pohjoisessa, lännessä ja etelässä Barentsinmerellä, Norjanmerellä, Pohjanmerellä ja Skagerakissa.

Norja on jaettu viiteen alueeseen – Itä-Norjaan, Etelä-Norjaan, Länsi-Norjaan, Trøndelagiin ja Pohjois-Norjaan.

Norja on pitkänomainen ja vuoristoinen maa, jonka korkeuserot ovat suuria – ja korkein huippu on Galdhøpiggen – joka on 2469 metriä merenpinnan yläpuolella. Norjassa on myös suuri leikkaava maatilarannikko, jossa on lukuisia pieniä ja suuria saaria, ja Länsi-Norjassa maisema koostuu jyrkien vuonkojen ympäröimistä syvistä vuonosta. Trøndelagissa on aaltoilevampi maisema, ja Pohjois-Norjassa on sekä leikkaava maatila että vuoristoalueita. Finnmarkin pohjoisosassa maisema koostuu enimmäkseen tasangoilla.

Norjassa on 8 paikkaa, jotka ovat Unescon maailmanperintökohde ja houkuttelevat monia turisteja. Tämä on Bryggen Bergenissä (vanha hansallinen puuasutus), Urnes Staven kirkko vuodesta 1140, Rørosin kaupunki,kallioveistokset Altassa, Vega-saaret Nordlandissa, Struves Meridianbue Hammerfestissä, Geirangerfjord Møre og Romsdalissa ja Nærøyfjord Sogn og Fjordanessa.

Oslo on Norjan pääkaupunki ja suurin kaupunki – noin 607 000 asukasta (2011). Oslo sijaitsee Oslon vuonon sydämessä, ja sillä on useita suosittuja nähtävyyksiä – kuten Karl Johans gate -pääkatu, kuninkaallinenpalatsi, Frognerparken, Holmenkollenin, viikinkilaivamuseo, Kansallisgalleria ja Oopperatalo. Vikingskiphuset

Norjan tärkein lentokenttä on Oslon lentokenttä – Gardermoen,joka sijaitsee 60 km koilliseen pääkaupungista. Muita merkittäviä kansainvälisiä lentokenttiä ovat Bergenin lentokenttä – Flesland, Stavangerin lentokenttä – Sola ja Trondheimin lentokenttä – Værnes.

Ajaminen Norjassa

Norja on maantieteellisesti suuri maa, ja sääolosuhteet voivat olla hyvin vaihtelevat. Yleisesti ottaen muiden maiden kuljettajien olisi ajettava varovaisemmin kuin he ovat tottuneet. Monet tiet ovat kapeita ja väistötiloissa voi olla eläimiä kaistalla (tuotantoeläimiä, hirviä, poroja, peuroja ja niin edelleen). Ole erityisen varovainen talviteillä, erityisesti vuoristoalueilla. Tarkista sääennuste ja ajo-olosuhteet ennen vuoristosyiden yli ajamista. Norjassa suurin osa ihmisistä ajaa varovasti ja lakien ja asetusten mukaisesti. Norja on näin ollen Euroopan turvallisimpia maita, jotka ajavat sisään mitattuna onnettomuuksien, loukkaantumisten ja liikennekuolemien määrällä mitattuna.

Puhelinta ei saa käyttää niin kauan kuin moottori käy, ellet käytä handsfree-käyttöä. Laitamilla voit tavata karjaa tiellä.

Norjan liikennesäännöt

 • Norjassa aja tien oikealla puolella.
 • Ajovalot ovat pakollisia autossa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Matkapuhelimen käyttö on kielletty moottorin käydessä, paitsi handsfree-näppiä.
 • Se on pakollinen turvavyöllä kuljettajalle ja matkustajille.
 • Alle 36 kg:n tai alle 135 cm:n painoisten lasten tulee aina käyttää hyväksyttyjä lasten turvalaitteita, jotka soveltuvat lapsen pituutta ja painoa varten.
 • Lapset eivät saa istua turvatyynyllä taaksepäin suunnattuna turvaistuimilla.

Nopeusrajoitukset kohteessa Norja

Nopeusrajoitukset maanteillä Norja on yleensä 60 km/h.

Norjassa nopeusrajoitukset eivät usein näy merkeissä. Nämä ovat tärkeimmät säännöt:

 • Kaupungit: 50 kilometriä tunnissa.
 • Maalaistiet: 80 kilometriä tunnissa.

Jos edellä mainittuja nopeusrajoituksia ei sovelleta, nopeusrajoitus merkitään merkeillä:

 • Asuinalueilla ja lähikouluissa nopeusrajoitusta alennetaan normaalisti 30 kilometriin tunnissa, mutta rajoitus voi olla myös matalampi.
 • Maanteillä on usein 60 tai 70 kilometrin tuntinopeusrajoitus.
 • Laadukkaiden pääteiden nopeusrajoitus voi olla 90 kilometriä tunnissa.
 • Nelikaistaisten valtateiden nopeusrajoitus on joko 100 tai 110 kilometriä tunnissa.

Veren alkoholipitoisuusraja Norjassa

Norjassa ajaminen ei ole sallittua, jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,2 ( 0,2 g/l). Jos alkoholipitoisuus on yli 0,2, siitä seuraa sakkoja ja vaarana on ajokortin takavarikointi.

Suositeltu autonvuokraus Norja

Norja on erittäin kaunis maa tutkia autonvuokraus. Lähes missä tahansa oletkin maassa, koet häikäiseviä kauniita maisemia, joissa on suuria variaatioita. Monet päättävät huolehtia yhdestä 18 kansallisesta matkailureitistä. Nämä ovat reittejä, jotka kulkevat upeiden maisemien läpi ja usein teillä, jotka ovat yleensä ruuhkaisia. Ajoalueiden varrella on levon alueet ja wc: t, ja ne löytyvät yleensä paikoista, joista on upeat näkymät. Kansallisten matkailuteiden varrella voi olla vuoria, vuonoja, pieniä kaupunkeja, nähtävyyksiä, nähtävyyksiä ja paljon muuta, joka kannattaa saavuttaa. Tässä muutamia Norjan suosituimmista ajokohteista.

Hardangervidda on Euroopan suurin vuoristotasanko ja loistava retkeilyalue.

Hardangervidda

Tämä tasanne on Euroopan suurin vuoristotasanko, ja se sijaitsee neljässä maan läänissä. Jos matkustat Oslon ja Bergenin välillä, ajat Hardangervicdan ylätasangon yli, ja Bergenin rautatie kulkee myös täällä. Maanteiden varrelta (RV7) löydät Norjan kauneimpia luontoelämyksiä, paikkoja ja nähtävyyksiä, kuten Vøringsfossen,Gaustatoppen, Rjukan, Haukelifjell, Heddal Stavkirke ja Hardangerjøkulen.

Lofoten

Jos lennät esimerkiksi bodølle tai Harstad/Narvikin lentokentälleja haet sieltä vuokra-auton, lofoteniin on suhteellisen lyhyt matka. Sitten koet yhden Norjan kauneimmista maisemista matkalla suosittuun saaristoon. Lofoten on kuuluisa kauniista huipuista ja vuorista, merestä ja vuonosta, pienistä kalastajakylistä,monista nähtävyyksistä ja ainutlaatuisesta ilmapiiristä. Voit esimerkiksi yöpyä rorbussa kauniissa Henningsværissä, ajaa Å ulko-Lofoteniin, kalastaa ja katsella valaitaja nauttia keskiyön auringosta kesällä tai midnattssolen revontulista talvella.

Lofoten on yksi Norjan suosituimmista kohteista upein maisemin.

Trollstigenilla on 11 kääntökääntöä.

Geiranger ja Trollstigen

Tämä kansallinen matkailutie on geirangerfjord ja Trollstigen yksi kohokohdista, sekä useita vuoria ja vesiputouksia. Trollstigen-niminen tie kulkee Valldalin ja Åndalsnesin välillä. Tämä on ehkä kuuluisin ja haastavin tie, jota voit ajaa maassa. Trollstigenilla on 11 vääntökäännöstä ja keskimäärin 8,3 prosentin nousu. Muista pysähtyä Trollstigenin huipulla sijaitsevassa turistikeskuksessa ja nauttia näkymistä ympäröiville vuorille. Molden ja Ålesundin kaupungit ovat hyviä lähtökohtia, jos haluat ajaa tällä pätkällä.

Atlantic Road on vaikuttava reitti, jota ympäröi ainutlaatuinen rannikkomaisema.

Atlantin tie

The Atlantic Road on The Guardianin mukaan yksi maailman kauneimmista reiteistä. Norjassa tietä pidetään maan kauneimmana rakennuksena tällä vuosisadalla. Pätkä kulkee Kårvågin ja Budin välillä Møre og Romsdalissa, jota ympäröi ainutlaatuinen rannikkomaisema. Ajat useiden siltojen yli, joissa Storsteinsundbrua ja Myrbærholmin silta ovat kuuluisimpia. Tien varrella on useita ihania pieniä kyliä ja pieniä kaupunkeja, joissa sinun pitäisi pysähtyä ja syödä tai pidempi oleskelu. Harkitse veneen vieminen autottottomaan Gripin saarelle, jos ajat Atlantic Roadia kesällä.

Jæren –

Jos olet Stavangerin alueella, sinun pitäisi hemmotella itseäsi taajuusmuuttajalla tällä turistitiellä, joka kulkee Jærenin läpi Rogalandissa. Se vie sinut norjan kauneimpien rantojenohi, viehättävät majakat, tuhansia vuosia vanhat muistot ja monetmiellyttävät pikkukaupungit ja kalastussatamat, joissa on mahdollisuus ruokailutaukoille tai majoitukseen.

Jærenin rannikolla on monia kauniita rantoja, täältä Hellestøn rannalta.

Viikinkitie keskittyy viikinkiajan kulttuuriperintökohteisiin.

Viking Road – liivit

Jos olet Oslossa ja sinulla on vuokra-auto, harkitse niin sanotun Viikinkitien ajamista, joka kulkee Vestfoldin ja Telemarkin läänin läpi. Se ei ole kansallisten turistireittien joukossa, vaan keskittyi viikinkiajan kulttuurimuistomerkeihin, jotka sijaitsevat läänin kaupunkien ja paikkojen välissä. Voit ajaa Tønsbergillä,Stavernilla, Larvikilla ja Sandefjordilla,josta löydät enemmän kuin tarpeeksi miellyttäviä hotelleja ja ruokapaikkoja. Vikingveienin kohokohtia ovat Oseberghaugen, Midgard Viking Centre,Slottsfjelletin linnan rauniot ja Gokstadhaugen.

Villmarksveien päättyy Haldeniin Fredrikstenin linnoitukseen.

Villmarksveien

Villmarksveien on yksi suosituimmista reiteistä oslolaisille tai muille Itä-Norjan kaupungeille. Reitti alkaa Skedsmosta aivan pääkaupungin ulkopuolelta ja päätyy Haldeniin, jossa voit nähdä Fredrikstenin linnoituksen. Näiden kahden paikan välillä ajat metsissä Ruotsin rajalla, järvien,veden ja jokien ohi, ja sinulla on monia mahdollisuuksia kokea kauniit maisemat. Matkalla takaisin Osloon voit pysähtyä esimerkiksi Fredrikstadissa ja kauniissa Drøbakissa.

Yritykset, joilta voit vuokrata auton kohteessa Norja

Norjassa on enimmäkseen vain kansainvälisesti tunnettuja yrityksiä, jotka tarjoavat autonvuokrausta. Paikallisia toimijoita on esimerkiksi Oslossa, Bergenissä ja Trondheimissa, mutta tarjoukset eivät yleensä ole lähelläkään sitä, mitä tunnetuilta yrityksiltä löytyy. Vuokranantajia, kuten Avis, Hertz, Budget, Sixt ja Europcar, löytyy kaikkialta, ja melkein yhtä paljon kuin Alamo, Enterprise ja National.

7 lemmikinvuokrauksen usein kysyttyä kohteessa Norja

Onko autossa talvirenkaat, jos vuokraan auton Norja talvella?

Kaikissa vuokra-autoissa kohteessa Norja on Norjan lainsäädännön mukaiset renkaat. Säännöt siitä, milloin autot vaihtavat renkaita, vaihtelevat sen mukaan, missä aste maassa se on, mutta tämä ei tarvitse sinua vuokralaisena miettimään. Autossasi on oikea rengastyyppi ja hyväksytty kulutuspinnan syvyys, kun nostat sen.

Mitä minun pitää tuoda, kun haen auton?

Kun noutat auton, sinun on esitettävä voimassa oleva ajokortti, voimassa oleva luottokortti vuokralaisen nimissä, kansainvälisesti hyväksytty henkilöllisyystodistus (passi, kansallinen henkilökortti tai ajokortti valokuvalla) sekä mahdolliset alennustodistukset. Sisällytä myös kuponki-/sähköpostivahvistus, jonka saat, kun teet varauksia verkossa.

Mitkä luottokortit hyväksytään Norja autonvuokrauksen yhteydessä?

Kaikki autovuokraamot kohteessa Norja hyväksyvät Visa- ja Mastercard-luottokortit. Useimmat hyväksyvät myös Dinersin ja American Expressin. Norjassa on tavallista, että pankkikortit hyväksytään maksuksi, joka tapahtuu auton toimituksen yhteydessä. Huomioithan, että vaikka voit maksaa pankkikortilla, auton nouon yhteydessä on esitettävä voimassa oleva luottokortti. Luottokortin on oltava samanniminen kuin vuokralaisen.

Kuinka vanha minun täytyy olla vuokrata auton Norja?

Useimmissa Autovuokraamoissa Norjassa alaikäraja on 19 vuotta. Lisäksi yleensä edellytetään, että kuljettajalla on ollut ajokortti vähintään vuoden ajan. Tämä koskee edullisimpia autoluokkia. Autovuokraamoilla on yleensä korkeampi ikäraja suuremmille tai kalliimmille autoille, kuten pakettiautoille ja autoille luksusluokissa. On myös normaalia, että autovuokraamo perii maksun alle 25-vuotiaiden kuljettajien maksusta.

Minkä tyyppinen autonvuokraus minun pitäisi olla Norja?

Jos olet Norjassa kesäisin, ei ole väliä minkä tyyppisen auton vuokraat. Valitse matkustajien määrän ja matkatavaratilan tarpeen mukaan. Talvella voi maksaa maasturin tai muun nelivetoisen auton vuokraaminen, jos olet menossa hiihtokohteeseen tai ajamaan esimerkiksi vuoristosloita.

Onko se yleistä maksukopeissa Norjassa?

Norjassa on tavallista, että uudet tiet, tunnelit ja sillat rahoitetaan erillisellä maksulla. On myös yleistä, että sinun on maksettava oma maksu ajaaksesi useissa suurimmissa kaupungeissa. Hinta vaihtelee ja määräytyy paikallisesti. Useimmat maksuasemat ovat vartioimattomia ja liitetty kansalliseen AutoPass-järjestelmään. Onneksi suurimmalla osalla autovuokraamoista on AutoPass-siruja autoissaan. Joissakin yrityksissä tietullien kustannukset sisältyvät vuokrahintaan tiettyyn summaan. Missä tahansa yrityksessä voit myös halutessasi maksaa, kun palautat vuokra-auton.

Keneen otan yhteyttä, jos olen osallisena autovuokraamo-onnettomuudessa Norjassa?

Norjan hätänumero on 112. Tämä on poliisin operaatiokeskuksen numero, ja sitä tulee käyttää vain, jos on ollut osallisena onnettomuudessa, jossa on henkilövahinkoja, tulipalon sattuessa tai muissa vakavissa tapauksissa ja hätätilanteissa. Ota myös yhteyttä autovuokraamoon ja/tai vakuutusyhtiöön, jota käytät. Numeroa tulee käyttää vain hätätilanteissa.

Toinen numero:

 • Poliisi – (+47) 02800

Kohteet