Autonvuokraus Italia

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Italia

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Italia tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70%Sardinian autonvuokrauksesta Italiassa kauttamme.

Italia-opas

Bilutleie Italia
Autonvuokraus Italia

Italia sijaitsee Kaukana Etelä-Euroopassa ja sillä on yhteinen raja Ranskan, Sveitsin, Itävallan ja Slovenian kanssa idässä. Italian rajojen sisällä ovat San Marinon ja Vatikaanin pienet osavaltiot. Italia on yksi alkuperäisistä EU-maista. Maan pinta-ala on hieman yli 300 000 neliökilometriä, ja sen asukasluku on hieman alle 60 miljoonaa (2010).

Italia koostuu pääasiassa Apenninen niemimaasta, joka on suuri niemimaa Välimerellä, sekä sisilian ja Sisilia kahdesta pääsaaresta. Sardinia Koillisessa sijaitsee Adrianmeri, kaakossa Joonianmeri, Lounais-Tyrrhenanmeri ja Luoteis-Ligurianmeri.

Italian pääkaupunki on Rooma,jossa on noin 2,7 miljoonaa asukasta. Muita suuria ja suosittuja kaupunkeja ovat Milano, Firenze, Venetsia, Napoli ja Palermo.

Nähtävyyksiä

Italiassa on paljon vuoria. Niemimaan varrella – etelästä pohjoiseen – Apenniinien vuoristo ulottuu, kunnes se kohtaa Alpit, joissa sijaitsee joitakin Euroopan korkeimmista vuorista. Mainiten myös ”uinuvan” tulivuoren Vesuvius-vuoren Napolin lähellä ja aktiivisen Etnan Sisiliassa. Muuten maata leikkaavat muun muassa useat pitkät joet. Po (joka on tärkeä pohjoisen hedelmällisen Po-tasangon), arno ja tiberen (joka virtaa Rooman läpi).

Italia on yksi Euroopan suosituimmista matkailumaista rikkaan historiansa, monien kulttuuriaarteidensa sekä maailmankuulun ruoka- ja viinikulttuurinsa vuoksi. Maassa on useita eloonjääneitä muinaismuistomerkkejä (muun muassa). Pompeii Herculanumin kaivettu kaupunki Napolin lähellä– ja koko pääkaupungin Rooman vanha keskusta on Unescon maailmanperintökohde.

Italian suurin ja vilkkain lentokenttä on Fiumicion kansainvälinen lentokenttä (”Leonardo da Vinci”) Rooman ulkopuolella. Muita tärkeitä kansainvälisiä lentokenttiä ovat Milanon lentokenttä – Malpensa ja Napolin lentokenttä – Copodichino.

Ajaminen Italiassa

Italian teiden laatu on vaihteleva, mutta suurimmaksi osaksi tieverkko ylläpitää korkeaa tasoa. Valtateitä on suurimpien kaupunkien välillä ja suurimmassa osassa maata. Maalaistiet ja rantatiet voivat olla jokseenkin haastavia osittain siksi, että ne menevät usein mäkiseen maastoon, ja tiet voivat olla melko mutkaisia. Liikenne maanteillä ei ole niin samallalainen kuin ranskassa, Saksassa ja Espanjassa.

Tunneleissa se on pakollinen päiväsaikaan ajovaloilla.

Liikennesäännöt Italiassa

 • Italiassa aja tien oikealla puolella.
 • Ajovalot ovat pakollisia autojen ulkopuolella ja huonontamalla päiväaikaista näkyvyyttä.
 • Se on pakollinen päiväsaikaan ajovaloissa pimeän tultua ja tunneleissa.
 • Matkapuhelimen käyttö on kielletty moottorin käydessä, paitsi handsfree-näppiä.
 • Se on pakollinen turvavyöllä kuljettajalle ja matkustajille.
 • Alle 3-vuotiaiden lasten on aina käytettävä hyväksyttyä turvaistuinta/lasten turvalaitetta, joka sopii lapsen pituuteen ja painoon.
 • Yli 3-vuotiaiden, mutta alle 150 cm:n lasten turvalaitteen tulee olla hyväksytyssä turvaistuimessa tai käyttää tehosterokotinta.

Nopeusrajoitukset Kohteessa Italia

Italiassa on tärkeää seurata merkkejä. Eri alueiden ja kaupunkialueiden valtatiet on erotettava toisistaan. Lisäksi rajat pienenevät valtateillä sateiden mukana. Muista myös, että asuinalueiden nopeusrajoitukset voidaan asettaa 30 kilometriin tunnissa. Jos toisin ei määritetä, sovelletaan seuraavia rajoituksia:

 • Kaupungit: 50 kilometriä tunnissa
 • Maalaistiet: 90 km/h
 • Nelikaistaiset tiet kaupunkialueilla (tyyppi C): 110 kilometriä tunnissa (90 kilometriä tunnissa näkyvyyden heikentymisen vuoksi)
 • Moottoritiet (tyyppi A): 130 kilometriä tunnissa (110 kilometriä tunnissa näkyvyyden heikentyessa)
Nopeusrajoitukset kaupungeissa ovat 50 km/h.

Alkoholin raja Italiassa

Italiassa ajaminen ei ole sallittua, jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,5° (0,5 g/l). Jos alkoholipitoisuus on yli 0,5, saat sakot ja takavarikoidaan ajokortilla. Sakon suuruus ja ajokortin menetetyksi tuomitsemisen pituus riippuvat siitä, kuinka korkea alkoholipitoisuus on yli 0,50.

Suositellut autonvuokrauspalvelut

Italia on hyvin monipuolinen maa tutkia autonvuokraus, varsinkin kun kyse on maantieteellisistä olosuhteista. Pohjoisessa on Alpit ja kauniit vuoristokylät, laaksot viinitarhoilla, kuuluisat järvet ja melko erilainen kulttuuri kuin tapaat maan eteläosassa. Jos pysähdyt Saarilla, kuten Sisiliassa ja Sardiniassa, voi melkein tuntua siltä, että olet aivan eri maassa. Yhteistä useimmille Italian alueille on, että maisemat ovat yleensä hyvin kauniita, ruokaperinteet ihania, arkkitehtuuri häikäisevä, ja se on lähellä unohtumattomia kokemuksia.

Laga di Como on yksi maan tunnetuimmista järvistä.

Italian järvet

Loma Pohjois-Italiassa voi olla unohtumaton kokemus, erityisesti niille, jotka tutustuvat alueen kuuluisiin järviin. Tunnetuimpia ovat Lago di Garda ja Lago di Como. Molempien järvien ympärillä on kauniita pikkukaupunkeja peräkkäin, joita ympäröivät ainutlaatuiset maisemat. Monet kaupungeista ovat kuuluisia arkkitehtuuristaan, upeista puutarhoistaan, nähtävyyksistään ja miellyttävästä ilmapiiristään. Järvien ympäri on mahdollista ajaa yhdessä päivässä, mutta saat matkasta paljon enemmän irti, jos otat yhden tai useamman yön. Jos haluat kokea samanlaisia paikkoja, jotka eivät houkuttele yhtä paljon turisteja, harkitse ajomatkaa yhden muun järven ympäri. Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta, Lago di Varese ja Lago d’Iseo tarjoavat paljon samaa, kun kyse on maalauksellisista pikkukaupungeista, hyvästä ruoasta, uintimahdollisuuksista ja niin edelleen, mutta sitä voidaan kuvata hiljaisemmaksi ja rauhallisemmaksi.

Tyyli sopii sen kierteinen hiusneula taipuu ja kaunis näkymä Alpeille.

Ortler Alpit

Tämä Alppien osa sijaitsee kolmessa Sondrion, Trentinon ja Etelä-Tirolin maakunnassa. Alue on yksi kauneimmista Italiassa ja sopii erinomaisesti autonvuokrausretkille kaupungeista, kuten Milano, Bergamo ja Venetsia. Matkan kohokohta on vuoristosohva nimeltä Stilfspasset (jota kutsutaan myös Stelvion passiksi). Siellä olet huikeat 2757 metriä merenpinnan yläpuolella, josta on kauniit näkymät Alpeille. Passin molemmin puolin ahtaat hiusneulamutut kulkevat ylös ja alas vuorenrinteeltä. Se, miten pääset sinne, riippuu siitä, mistä aloitat matkasi ja mitä koet matkan varrella. Voit esimerkiksi ajaa Lago di Gardan kautta Bolzanon vuorikiipeilykaupunkiin ja kauniin laakson läpi, jossa Adige-joki virtaa. Kumpi tahansa päättyykin, ohitat useita kauniita vuoristokyliä, joissa on hotelleja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Huomaathan, että StilfsPasset on suljettu autoilta talvella.

Toscana

Monet uskovat, että Toscanan alue on Italian romanttisin ja kaunein alue. Tämä alue tarjoaa erittäin monipuolisen ja jännittävän valikoiman ajoreittejä. Toscana sijaitsee myös keskeisellä paikalla maassa ja pääsee muutamassa tunnissa kaupungeista, kuten Rooma, Milano, Bergamo, Torino ja Venetsia. Toscanassa on melkein liikaa hyvää, eikä ole helppoa priorisoida, mitä saada, kun olet siellä. Useimmat ihmiset ajavat kauniiden Pisan, Firenzen ja Sienan kaupunkien ohi, joissa upea arkkitehtuuri, taide, kulttuuri ja historia ovat avainsanoja kokemuksille. Monet vierailevat myös Chiantin alueella, joka on kuuluisa viinitarhoista, kauniista kylistä ja kiehtovista maisemista. Toscanan rannikolla on myös monia kauniita alueita, ja ehkä erityisesti Versilian maakunta sijaitsee alueen luoteiskulmassa. Sieltä löydät useita muinaisia kalastajakyliä, kauniita rantojaja joitain Italian parhaista lomakohteista.

Kaunis maisema Toscanassa, Italian romanttisimmalla ja kauneilla alueella.

Amalfin rannikolla on useita kauniita pikkukaupunkeja, joissa on ainutlaatuista arkkitehtuuria.

Amalfin rannikko

Costiera amalfitana on rannikkoalue Salernon maakunnassa Etelä-Italiassa. Alueesta on tullut erityisen suosittu kävijöille, jotka pitävät taiteesta, kulttuurista ja historiasta. Amalfin rannikolla on useita kauniita pikkukaupunkeja,joissa on ainutlaatuinen arkkitehtuuri, ja useista niistä löydät roomalaisajan rauniot ja kuuluisat kirkkorakennukset. Tämä on johtanut Unescon suojelemaan Unesconmaailmanperintöluetteloon. Amalfin rannikko tunnetaan myös ruokaperinteistään ja erittäin hyvistä ravintoloistaan. Napolin kaupunki on hyvä lähtökohta ajaa täällä. Sitten voit myös katsoa Vesuvius-vuoria ja Pompeijia, ennenkuin ajat muutaman kilometrin kauniisiin pikkukaupunkeihin. Amalfin rannikkoa pitkin kulkee enintään 50 kilometriä pitkä pätkä, josta on kauniit näkymät merelle koko reitin varrella.

Sisilia on erityisen kuuluisa monista ja monipuolisista nähtävyyksistään

Sisilia

Sisilia on ihanan kaunis saari tutkia autonvuokrausta. Täältä löydät molemmat suuret kaupungit, kuten Palermo, Catania ja Siracusa, sekä joitakin Kauneimmista kalastajakylistä ja vuoristokylistä Italiassa. Saari on erityisen kuuluisa monista ja monipuolisista nähtävyyksistään. On monia kohteita, joissa on arkeologisia kaivauksia, raunioita ja arkkitehtuuria muinaisilta kreikkalaisilta, roomalaiselta aikakaudelta ja ajalta, jolloin maurit hallitsivat saarella. Useita kaupunkeja hallitsevat kauniit talot, kirkot, katedraalit, linnoitukset ja linnat keskiajalta. Kaiken käsitteleminen Sisiliassa voi vaatia useita kuukausia, mutta voit silti kokea paljon itse muutamassa päivässä. Pääraiteillä on hyvät valtatiet, eikä saaren liikenne yleensä ole pelote.

Yritykset, joilta voit vuokrata auton kohteessa Italia

Suurimmat kansainväliset yritykset, kuten Hertz, Sixt, Budget, Europcar, Avis, Thrifty, National, Enterprise ja muut, löytyvät kaikkialta Italiasta. Tämä on yritys, jolla on vuokra-autoja lähes kaikilla lentokentillä, tunnetuissa merenrantakohteissa sekä kaikissa suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa. He ovat yleensä edustettuina myös pienemmissä paikoissa, joissa matkailijat usein matkustavat. Italiassa on myös useita kansallisia yrityksiä, jotka harjoittavat autonvuokrausta, kuten Maggiore ja Primerent. Monet näistä ovat alueellisia, ja siksi ne edustivat vain tietyillä alueilla, kuten Olbia Autonvuokraus Sardiniassa tai Sicily By Car Sisiliassa.

Monet tunnetuista autovuokraamoista ovat edustettuina useissa Italian kuuluisissa turistikaupungeissa.

7 usein kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksesta Italiassa

Mitä teen vuokra-autolle, jos hotellini sijaitsee ZTL-alueella?

Jotta voit ajaa ZTL-vyöhykkeellä italialaisessa kaupungissa, sinulla on oltava erillinen lupa. Jos hotelli sijaitsee alueella ja voit pysäköidä sinne, tämä ratkaistaan yleensä ottamalla yhteyttä hotelliin etukäteen. Tämän jälkeen hotellin henkilökunta avustaa luvan saamiseksi. Valmista autosi rekisterinumero ja määritä saapumis- ja lähtöaika.

Mikä on autonvuokrauksen ikäraja?

Yleisin ikäraja saada autonvuokraus Italiassa on 21 vuotta. On kuitenkin joitakin yrityksiä, jotka vuokraavat autoja vain 18-vuotiaille. Kaikissa tapauksissa sinulla on täytynyt olla ajokortti vähintään vuoden ajan. Alle 25-vuotiaiden kuljettajilta veloitetaan yleensä lisämaksu. Tämä koskee myös ylimääräisiä kuljettajia.

Minkä tyyppinen auto minun pitäisi vuokrata Italia?

Ellet aio ajaa Alpeilla tai muilla vuoristoalueilla talvella, useimmat ihmiset selviävät tavallisella henkilöautolla. Jos olet menossa alueille, joilla on lumisadetta ja jyrkkiä nousuja, maastoauto tai muu nelivetoauto voi olla parempi ratkaisu. Tärkeintä on, että valitset vuokra-auton, joka antaa sinulle riittävästi tilaa ja joka takaa turvallisuuden ja mukavuuden.

Voinko tulla vuokra-auton kanssa naapurivaltioon?

On suosittua tehdä retkiä erityisesti Italian naapurimaihin, jotka sijaitsevat Alpeilla, sekä muun muassa Ranskaan ja Sloveniaan. Tämän hyväksyy lähes mikä tahansa autovuokraamo, mutta he voivat veloittaa pienen maksun. Kysy aina etukäteen.

Voinko vuokrata auton Italian mantereelta ja matkustaa yhdelle saarista?

Jotkut autovuokraamot eivät anna lupaa tuoda ajoneuvoasi autolautoilla, ja tämä voi riippua myös vuokraamistasi autoluokasta. Saatat myös joutua ottamaan ylimääräisen vakuutuksen ottaaksesi autosi lautalle. Tämä voi olla sovellettavissa, jos haluat ottaa lautan mantereelta esimerkiksi Caprille, Sardiniaan ja Sisiliaan. Kysy aina etukäteen.

Onko se yleistä maksukopeissa Italiassa?

Italian valtateillä on usein maksullisia kojuja. On myös useita tunneleita, jotka veloittavat maksun. Useimmat turistit, joilla on vuokra-auto, maksavat joko käteisellä tai kortilla. Jotkut autovuokraamot tarjoavat elektronisia siruja (TelePass), joiden avulla voit ajaa suoraan maksuasemien läpi omilla kaistoillasi. Voit myös ostaa prepaid-kortteja (Viacard) useimmilta huoltoasemilta sekä joitakin tupakkakioskeja ja pankkeja.

Keneen otan yhteyttä, jos olen osallisena autovuokraamo-onnettomuudessa Italiassa?

Ambulanssin, palokunnan ja poliisin hätänumero Italiassa on 112. Soita tähän vain, jos olet ollut osallisena onnettomuudessa, jossa on henkilövahinkoja, tulipalon sattuessa tai muissa vakavissa tapauksissa ja hätätilanteissa. Ota myös yhteyttä autovuokraamoon ja/tai vakuutusyhtiöön, jota käytät.

Toinen numero:

 • Poliisi – 113
 • Palokunta – 115
 • Lääketieteellinen apu – 118
 • Tienvarsiapu – 116

Kohteet