Autonvuokraus Rooma

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Rooma

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Rooma tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Rooma kauttamme.

Rooman opas

Bilutleie Roma
Rooma Autonvuokraus

Rooma on Italian pääkaupunki,ja se sijaitsee keskeisellä paikalla maassa – Lazion alueella. Roomassa on noin 2,7 miljoonaa asukasta (2011), ja se on maan hallinnollinen, kulttuurinen ja uskonnollinen keskus. Roomassa sijaitsee myös Vatikaanivaltio, jota paavi hallitsee, ja se on roomalaiskatolisen kirkon hengellinen ja hallintokeskus.

Rooma sijaitsee Tevere-joen (Tiber) molemmin puolin – noin 25 km Välimeren rannikolta. Kaupunki on tärkeä kansallinen ja kansainvälinen liikenteen solmukohta.

Kaupungissa on suuri matkailu ja se tunnetaan monista arkeologisista ja taidehistorian aarteista. Lisäksi Roomassa on monia museoita ja taidegallerioita – muun muassa. Modernin taiteen kansallismuseo. Kaupungissa on myös 400 kirkkoa, oopperataloa sekä rikas teatteri- ja kulttuurielämä.

Nähtävyyksiä

Joitakin maailmankuuluja nähtävyyksiä Roomassa ovat: Vatikaanivaltio pietarinkirkon kanssa. Pietarinaukio ja Vatikaanin museot, vaikuttava amfiteatteri ”Colosseum”vuodelta 80 e. Kr., kuuluisa suihkulähde ”Fontana di Trevi” vuodelta 1766, arkeologinen kohde ”Rooman foorumi” – raunioilla Rooman aikakaudelta, rakennus ”Pantheon” vuodelta 125 e. Kr. sekä ”Palazzo Venezia” – 1400-luvun palatsi, joka on nykyään museo, jossa on keskiaikaisia ja renessanssin taiteen ja käsityön näyttelyitä.

Tutustu Roomaan autonvuokrausta

Vaikka sinulla olisi paljon nähtävyyksiä ja tekemistä Roomassa, matka ympäröivälle alueelle on varmasti suositeltavaa. Autonvuokraus, vie vähän aikaa päästä monia kauniita ja jännittäviä kyliä, kauniita maisemia, arkeologisia helmiä, eikä vähiten ihania rantoja. Tässä on joitain parhaista retkistä Roomasta.

Tivolin kaupungista löydät Villa Adrianan – Rooman keisari Hadrianuksen lomapalatsin.

Tivolin ja Villa Adrianan kaupunki

Tivoli puutarhat kauniisti ylös kukkuloita, upeat näkymät tyypilliselle Italian maaseudulle. Pieni kaupunki tunnetaan erityisesti monista rooman aikoihin liittyvistä nähtävyyksistään.

Täältä löydät Villa Adrianan jäännökset, Rooman keisari Hadrianuksen lomapalatsin. Lähistöllä on Villa d’Este, joka on rakennettu 1500-luvulla ja joka on kuuluisa upeasta arkkitehtuuristaan ja erittäin kauniista puutarhastaan. Molemmat huvilat ovat Unescon maailmanperintökohde.

Pysähdy myös Villa Gregorianassa ja Tempio di Vestan temppelissä, joka sijaitsee Tivoli Gardensin yläpuolelle nousevan kukkulan päällä, tai joissakin muissa raunioissa, jotka ovat myös rooman aikakaudelta.

  • Tivolin historiallinen kaupunki on noin 30 km:n päässä Rooman keskustasta. Siellä pääset noin 40 minuutissa autonvuokraus, ja suurin osa matkasta menee moottoritielle.
Hyvin säilynyt teatteri Rooman valtakunnasta.

Ostia Antican muinainen satama

Ostia Antican uskotaan olleen yksi Rooman valtakunnan ensimmäisistä siirtokunnista, ja lopulta se toimi roomalaisten satamakaupunkina. Kaupunkia kehitettiin jatkuvasti, erityisesti Julius Caesarin valtakaudella,ja se saavutti noin 100 000 asukasta kolmannella vuosisadalla. Nykyään Ostia Antica on arkeologinen kaivaus, joka tunnetaan erittäin hyvin säilyneistä rakennuksista, mosaiikeista ja freskoista. Täällä saat erittäin hyvän kuvan siitä, millaista elämä oli Rooman valtakunnan kukoistuksessa.

  • Matka Roomasta Ostia Anticaan on noin 26 kilometriä. Se on autonvuokraus 40 minuutissa.
  • Ostia Antica on vain 3 km:n päässä rannikolta, ja on kesä hemmotella itseäsi yhdellä alueen monista kauniista rannoista.

Rannikon rannat

Nauti rannikon rannoista ja lisää lounas läheiseen kylään.

Se on enintään noin 25 kilometriä linjassa Rooman keskustasta Tyrrhenanmeren kauniille rannikolle. Täältä löydät monia hyviä rantoja, jotka ovat miellyttäviä pieniä kaupunkeja ja kyliä. Useissa paikoissa on myös nähtävyyksiä, jotka yksin ovat matkan arvoisia. Tässä on kolme parasta:

  • Ostia – Jos jatkat noin 3,5 kilometrin päässä Ostia Anticasta, pääset vain Ostia-nimisen rantakaupungin alueelle. Siellä on upea ranta, jolla on erittäin siistit olosuhteet, ja pääsy kylpyhuoneeseen, suihkuun, aurinkotuoleihin ja moniin aktiviteetteihin. Ajoaika Rooman keskustasta on noin 35 minuuttia (29 kilometriä).
  • Anzio – Mukava pieni kaupunki, jossa on yksi parhaista rannoista. Täällä voit myös vierailla monien roomalaisten huviloiden raunioilla,mukaan lukien Domus Neroniana,julman keisari Neron kesämökki. Anzio tunnetaan myös paikkana, jonne liittoutuneet laskeutuivat toisen maailmansodan aikana, ja Saksan ja Liittoutuneiden joukkojen välillä käytiin kiivaita taisteluita. Ajoaika Rooman keskustasta on noin 55 minuuttia (62 kilometriä).
  • Fregene – Tämä pieni merenrantakohde sijaitsee aivan Leonardo da Vincin lentokentän pohjoispuolella. Ranta täällä on yksi parempi ja suosituin, myös siksi, että Fregene tunnetaan sekä hyvästä yöelämästä monissa täällä sijaitsevissa rantaklubeissa. Löydät myös perheystävällisiä alueita pitkällä rantakaistaleella, jossa on miellyttäviä ruokapaikkoja ja kahviloita, jos haluat saada sen hiljaisemmin ja hiljaisemmin. Ajoaika Rooman keskustasta on noin 40 minuuttia (38 kilometriä).
Lago di Bracciano -järven ympärillä on monia miellyttäviä pieniä ja vanhoja kyliä.

Lago di Bracciano

Jos ajat tunnin pohjoiseen Roomasta, pääset Bracciano-järvelle. Tämän ympärillä on monia miellyttäviä pieniä ja vanhoja kyliä. Otetaan esimerkiksi keskiaikainen vanhakaupunki Anguillara Sabaziassa. Aja sitten muutama kilometri länteen Castello Orsini-Odesalchiin, vaikuttavaan 1400-luvun linnaan, jossa Tom Cruise ja Katie Holmes avioituivat vuonna 2006.

  • Roomaa lähinnä olevaan järvenrantakylään Anguillara Sabaziaan on 50 km: n matka, jos valitset nopeimman reitin. Ajoaika on sen jälkeen noin 45 minuuttia.
Asutus ulottuu dramaattisesti mäkeä ylöspäin, ja huipulla on akropolis.

Orvieto

Tämä viehättävä kaupunki sijaitsee jonkin matkan päässä Roomasta pohjoiseen. Asutus ulottuu dramaattisesti mäkeä ylös, ja huipulla on akropolis (antiikin Kreikasta – ”kaupunki huipulla”) ja hyvin säilynyt kaupunginmuuri, joka ympäröi kaupungin keskustaa.

Orvietosta löydät monia nähtävyyksiä, kuten paavi Nikolai IV: n 1200-luvun lopulla rakentaman vaikuttavan katedraalin, paavillisen palatsin noin samalta aikakaudelta, maanalaisen labyrintin ja tunnelijärjestelmän, 1400-luvun Fortezza dell’Albornoz -linnakkeen sekä monia arkeologisia kaivauksia. Tarjolla on myös miellyttäviä ravintoloita, joiden ruokalistalla on paikallisia erikoisuuksia, ja hienoja viinejä, joita tuotetaan kaupungin ympärillä.

  • Rooman keskustasta Orvietoon on noin 120 kilometriä. Vuokra-autolla vietät noin 1 tunnin ja 30 minuuttia ajomatkalla.

Liikenne Roomassa

Rooman liikenne on luultavasti hieman hektisempää kuin olet todennäköisesti tottunut kotoa. Autot ajavat yleensä lähellä toisiaan ,eivätkä roomalaiset pelkää käyttää auton torvea. Jotta liikenteeseen keskittyminen olisi helpompaa, suosittelemme, että sinulla on vuokra-auto, jossa on satelliittinavigointi. Navigointi auttaa myös välttämään ajovirheitä esimerkiksi alueille, joilla saavat ajaa vain taksit ja bussit (ZTL – Zona Traffico Limitato). Huomaa, että ZTL-alueilla on eri säännöt. Osa vyöhykkeistä on suljettu tavallisilta henkilöautoilta vain ruuhka-aikana, kun taas toiset on suljettu autoilta, joiden pakokaasupäästöt ovat suuret.

Liikennettä Colosseumilla yöllä.

Pysäköinti kaupungin keskustassa

Kaduilla on kaksi erilaista merkintää, jotka osoittavat, mihin voit pysäköidä. Valkoiset raidat tarkoittavat, että pysäköitilmaiseksi, kun taas siniset raidat tarkoittavat, että sinun on maksettava maksu jalkakäytävillä seisoville automaateille. Voit maksaa seteleillä, kolikoilla tai korteilla ja saada kuitin, joka on sijoitettava selvästi näkyviin kojelautaan. Kaupungissa on myös paljon pysäköintihalleja, jotka on yleensä merkitty hyvin kylteillä. On helppo löytää viitteitä siitä, missä pysäköintihallit ovat, jos vuokra-autossa on navigointi, tai älypuhelimen karttasovelluksesta.

Rooman lentokentän valvontatorni.

Lentokenttä

Lähes kaikki, jotka lentävät Roomaan muista Euroopan kaupungeista, laskeutuvat Fiumicinon lentokentälle, jota kutsutaan myös Leonardo da Vinci -lentokentäksi. Poikkeuksena ovat ajoittain tilauslentokoneet sekä osa halpalentoyhtiöistä, jotka laskeutuvat Ciampinon lentokentälle.

Suurimmat autovuokraamot, kuten Budget, Sixt, Europcar, Avis, Hertz, sekä useat italialaiset autovuokraamot, ovat hyvin edustettuina lentokentällä. Keskustaan pääsee myös helposti ja nopeasti junalla, bussilla tai taksilla.

  • Fiumicino/Leonardo da Vinci -lentokenttä sijaitsee 30–40 kilometrin päässä Rooman keskustasta riippuen siitä, minne olet menossa. Autolla ajoaika on noin 30–40 minuuttia.
  • Ciampinon lentokentältä Rooman keskustaan on noin 16 kilometriä, ja ajoaika on noin 25 minuuttia.