Autonvuokraus Puola

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Puola

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Puola tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Puola kauttamme.

Puolan opas

Bilutleie Polen
Autonvuokraus Puola

Puola sijaitsee Koillis-Euroopassa Itämeren itärannalla. Maa rajoittuu Saksaan, Tšekkiin, Slovakiaan, Ukrainaan, Valko-Venäjään, Venäjään ja Liettuaan. Ukraina Väkiluku on arviolta 38,2 miljoonaa. (2010), josta 1,7 miljoonaa asuu pääkaupungissa Varsovassa.

Muita puolan suurkaupunkeja ovat Krakova (756 600 innb.), Lòdz 753 000 innb.), Wroclaw (633 000 innb.), Poznań (561 000 inb.) ja Gdànsk (456 000 inb.).

Suuri osa Puolasta sijaitsee Pohjois-Euroopan matalalla tasangolla, joka ulottuu idässä sijaitsevasta Uralista Alankomaihin ja länteen. Kaukana etelässä on kuitenkin Sudetene- ja Karpaattien vuoristoalueita, joissa korkeimmat huiput ulottuvat muutama tuhat metriä merenpinnan yläpuolelle. Hyvin ja selvästi yli 1000 kilometriä pitkä Wisla-joki virtaa maan läpi, ja se on perinteisesti ollut pääkaupungin Varsovan ”elinehto”.

Pääkaupunki on yksi Puolan suosituimmista matkailukohteista. Tämä on perinteinen kulttuurikaupunki, jossa on useita museoita, konserttisaleja ja gallerioita. Se on myös vilkas yöelämä ja ostoskaupunki. Arkkitehtonisesti se on myös mielenkiintoinen, ja koko vanha kaupunki seisoo tästä syystä Unescon maailmanperintöluettelossa.

Puolan suurin ja tärkein lentokenttä on Varsovan Frederic Chopinin kansainvälinen lentokenttä,joka sijaitsee 10 km etelään pääkaupungin keskustasta. Toinen raskaan liikenteen lentokenttä on Gdansk Lech Walesan kansainvälinen lentokenttä.

Ajaminen Puolassa

Puolan valtatiet ovat yleensä hyvässä kunnossa ja yhtä mukavia ajaa kuin useimmissa muissa maissa. Maalaisteiden taso on kuitenkin jonkin verran vaihteleva, ja osa niistä on melko huonoja. Huonoimmat tiet löytyvät yleensä paikoista, joissa liikennettä on vähän ja joissa suurin osa turisteista ei vieläkään matkusta. Sinun pitäisi ajaa puolustavasti Puolassa joka tapauksessa, ja erityisesti laitamilla. Kiinnitä myös erityistä huomiota, jos ajat pimeän jälkeen, koska monilla venytyksillä ei ole valaistusta.

Puolassa tarvitaan päiväsaikaan päiväsaikaan päiväsaikaan päiväajovaloja.

Puolan liikennesäännöt

 • Puolassa aja tien oikealla puolella.
 • Ajovalot ovat pakollisia autossa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Matkapuhelimen käyttö on kielletty moottorin käydessä, paitsi handsfree-näppiä.
 • Se on pakollinen turvavyöllä kuljettajalle ja matkustajille.
 • Alle 12-vuotiaiden tai alle 150 cm:n lasten tulee aina käyttää hyväksyttyjä lasten turvalaitteita, jotka sopivat lapsen pituuteen ja painoon.
 • Lapset eivät saa istua turvatyynyllä taaksepäin suunnattuna turvaistuimilla.

Nopeusrajoitukset Puolassa

Jos toisin ei määritetä, sovelletaan seuraavia rajoituksia:

 • Asuinalue: 20 kilometriä tunnissa.
 • Kaupungit: 50 kilometriä tunnissa (60 kilometriä tunnissa klo 23.00–05.00).
 • Maalaistiet: 90 kilometriä tunnissa.
 • Nelikaistaiset tiet kaupunkialueilla: 120 kilometriä tunnissa.
 • Moottoritiet: 140 kilometriä tunnissa.

Huomaathan, että Puolassa nopeusrajoitus asuinalueilla on asetettu yöllä.

Puolan maalaisteillä nopeusrajoitus on 90 km/h, ellei toisin mainita.

Alkoholiraja Puolassa

Puolassa ajaminen ei ole sallittua, jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,5° (0,5 g/l). Jos alkoholipitoisuus on yli 0,5, siitä seuraa sakkoja ja vaarana on ajokortin takavarikointi.

Suositellut Autonvuokraus Palvelut

Puolan matkailu on ollut ennätystahtia kahden viime vuosikymmenen aikana, mutta maata pidetään edelleen hieman löytämättömänä helminä tällä rintamalla. Useiden kauniiden kaupunkien lisäksi, joissa on keskiaikaisia asutuskeskuksia, Itämeren rannikko auttaa tekemään maasta suositun lomakohteen. Puolassa voit yhdistää kauniin, vanhan ja kunnianarvoisan edut auringonottoon ja uimiseen joillakin Euroopan parhaista rannoista. Tässä on muutamia ehdotuksia retkille, jotka on helppo suorittaa, kun sinulla on vuokra-auto.

Sopotin muodikas merenrantakohde on houkutellut matkailijoita kylpylälomiin 1600-luvulta lähtien.

Puolan Riviera

Gdynian ja Gdanskin kaupunkien välistä aluetta kutsutaan usein Puolan Rivieraksi. Täältä löydät yhden Euroopan hienoimmista ja pisimmistä rannoista, jossa onliituinen valkoinen ja puhdas hiekka. Noin puolivälissä kahta satamakaupunkia on Sopot, muodikas merenrantakohde, joka on houkutellut ihmisiä, jotka matkustavat kylpylälomalla 1600-luvulta lähtien. Sopotin kävelykatu on huikeat 511 metriä pitkä, ja sen kanssa sitä pidetään Euroopan pisimpänä. Kävelykadun varrella on eksklusiivisia spa-hotelleja, trendikkäitä baareja, pieniä kauppoja ja monia hyviä kalaravintoloita. Rivieran varrella on myös muita merenrantakeskuksia, jotka eivät ole yhtä ylellisiä kuin Sopot, jossa ranta on yhtä suuri ja lomaelämä yhtä mukavaa. Tällä alueella on myös monia nähtävyyksiä, kuten Unescon listaama Malbork-linna.

Keskiaikaisessa Toruńin kaupungissa on useita unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa rakennusta.

Keskiaikainen Toruńin kaupunki

Keskiaikainen Toruńin kaupunki sijaitsee aivan keskeisellä paikalla Puolan pohjoisosassa, ja se on helppo saavuttaa autonvuokrauskaupungeista, kuten Varsovasta, Poznanista, Lodzista ja Gdanskista. Puolan asukkaat ovat jotenkin hemmoteltuja kauniiden ja muinaisten kaupunkien suhteen, mutta monet uskovat, että Toruń on omaa luokkaansa muun muassa Krakovan kanssa. Monet Toruńin muistomerkeistä ja rakennuksista ovat Unesconmaailmanperintökohde, joista monet ovat 1200- ja 1300-luvuilta. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on talo, jossa tähtitieteilijä Nicolaus Copernicus asui ja joka on nykyään museo hänen nimissään. Copernicus tunnustetaan yhdeksi, joka todisti, että planeetat kiertävät aurinkoa, mikä ei ollut erityisen suosittu ajatus hänen elinessään. Toruń on muuten kaupunki, joka keksi piparkakkuja. Jos vierailet yhdessä viihtyisissä kahviloissa, sinulle tarjoillaan luonnollisesti monia leivonnaisia, ja ne ovat hienoja kupillista kahvia.

Krakova ja Auschwitz

Krakova on yksi Kauneimmista kaupungeista Euroopassa, vanha kaupunki kaupungin keskustassa täynnä upeita rakennuksia keskiajalta. Stare Miaso on luonnollisesti Unescon maailmanperintökohde. Siellä voit nähdä muun muassa kauniin Pyhän Marian basilikan, suuren torinRynek Głównyn, maailman vanhimman ”ostoskeskuksen” Sukiennienja kaupungin 1400-luvun goottilainen kaupungintalo. Vanhankaupungin laidalla ja aivan Wisla-joen rannalla wawelin linna ja siihen liittyvä katedraali ovat valtaistuimia. Huolimatta kaikista kauniista asioista, joita Krakovalla on tarjottavanaan, kaupungin historia toisesta maailmansodasta houkuttelee edelleen eniten kävijöitä. Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri on noin 50 mailia länteen kaupungin keskustasta, ja se on nykyään museo ja muistomerkki, joka todistaa natsien julmuuksista sodan aikana. Historiaa rakastavalle Oskar Schindlerin tehdas– Kazimierzin juutalaiskortteli, Galicia-museo ja kaupungin 1400-luvun synagoga – ovat myös vierailun arvoisia.

Vanhankaupungin laitamilla Wisla-joen rannalla on Wawelin linna.

Lublinin vanha kaupunki, jossa on arvokkaita vanhoja rakennuksia.

Lublin idässä

Lublin sijaitsee melko kaukana Puolan itäpuolella ja lähellä sekä Valko-Venäjän että Ukrainan rajoja. Se ei kuitenkaan ole enää siellä Varsovasta kuin pääset vuokra-autolla alle kahdessa tunnissa. Kaupunki on erittäin kaunis ja siinä on useita ainutlaatuisia nähtävyyksiä. Täällä matkustaa myös vähemmän ihmisiä verrattuna esimerkiksi Gdanskiin ja Krakovaan. Lublinin vierailijat kokevat siis rentouttavamman ilmapiirin kuin mitä löydät muualta. Lublinin vanha kaupunki on intiimi, ja se on täynnä kauniita rakennuksia, kapeita ja viihtyisiä kävelykatuja sekä miellyttäviä ruokailumahdollisuuksia kaikkialla. Kaupungissa on myös yksi maan hienoimmista katedraaleja, keskiaikainen linna 1400-luvultaja useita jännittäviä museoita. Lublin tunnetaan myös erinomaisista panimoista,ja kävijöiden tulisi käyttää aikaa tavaroiden maisteluun yhdessä kaupungin keskustan miellyttävistä pubeista.

Koko niemimaa, jossa on kutsuvia rantoja, sijaitsee Gdanskinlahdella.

Aja Itämerta pitkin

Lähes koko rannikko Świnoujściestä Saksan rajalla Gdanskinlahdella sijaitsevalle Helin niemimaalle on peitetty kauniilla rannoilla. Ajomatka tässä osassa maata on erityisen mukava toteuttaa kesällä. Sitten kylvyn lämpötila on mukava, merenrantakohteissa on paljon kansanelämää ja koet joitain parhaimpaa Puolan kanssa. Voit esimerkiksi pysähtyä Międzyzdrojessa, lomakylässä, johon Puolan elokuva- ja tv-tähdet matkustavat kesälomalla ja kun kaupungissa järjestetään festivaaleja. Vieraile myös kauniissa Słowińskinkansallispuistossa, joka tunnetaan ainutlaatuisista dyyneistä,sekä kahdessa pienessä Ustkan ja Leban kaupungissa, jotka sijaitsevat luonnonalueen kummallakin puolella. Useiden miellyttäviä pikkukaupunkeja ja merenrantakohteita lisäksi rannikolla on myös monia jännittäviä nähtävyyksiä. Kołobrzegin kaupungista löytyy erityisen paljon kauniita rakennuksia, kuten kaupungin basilika ja kaunis 1600-luvun majakka. Jos aloitat matkasi länteen, varmista, että saat kiinni myös Sopotin, Gdynian ja Gdanskin, kun olet ohitanut Helin niemimaan.

Yritykset, joilta voit vuokrata auton kohteessa Puola

On olemassa muutamia puolalaisia yrityksiä, jotka tarjoavat autonvuokrausta, kuten Panek ja Express Rent a Car, mutta rajoitetusti. Lentokentillä ja muualla maassa markkinoita hallitsevat ensisijaisesti suuret kansainväliset yritykset. Hertzin, Avisin, Sixtin, Europcarin ja Budgetin kaltaiset yritykset löytyvät kaikkialta ja lähes yhtä paljon kuin Dollarin ja Thriftyn kaltaiset yritykset.

7 usein kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksesta Puolassa

Mikä on autonvuokrauksen ikäraja Puola?

Vuokralaisen ja kuljettajan on oltava Puolassa vähintään 21 vuotta. Lisäksi kuljettajalla on täytynyt olla ajokortti vähintään vuoden ajan. Nämä vaatimukset on asetettu myös mahdollisille lisäkuljettajille. Se on yleistä lisämaksusta kaikille alle 25-vuotiaille kuljettajille.

Onko turvallista ajaa Puola?

Puola ei ole euroopan turvallisimpia maita liikenteen onnettomuuksien määrän suhteen. Onnettomuusmahdollisuudet ovat kuitenkin pienet. Erityisesti kaksikaistaisten maalaisteiden vastaantulevaan liikenteeseen kannattaa kiinnittää enemmän huomiota, ja on suositeltavaa ajaa hieman puolustuskannalla. Älä koskaan jätä autoa arvoesineiden kanssa sisään, edes takakonttiin.

Tarvitsenko kansainvälisen ajokortin Puolassa?

Jos sinulla on eu- tai ETA-maan ajokortti, et tarvitse kansainvälistä ajokorttia (IDP) Puolassa. Jos sinulla on ajokortti Yhdysvalloista, Kanadasta, Karibialta, Etelä-Amerikasta, Australiasta, Aasiasta tai Afrikasta, vaaditaan kansainvälinen ajokortti. Muista, että IDP voidaan myöntää vain maassa, jolta tulet.

Pitääkö minun noutaa ja pudottaa auto samaan paikkaan, kun vuokraan Puolassa?

Yksiosaiset vuokraus hyväksytään kaikissa autovuokraamoissa Puolassa, mutta se riippuu yleensä siitä, onko yrityksellä toimistoja molemmissa paikoissa. Jotkut yritykset veloittavat pienen maksun yksiosaisia vuokria, kun taas toiset tarjoavat ilmaisia yksiosaisia vuokria.

Voinko ajaa vuokra-autollani Kaliningradiin, Ukrainaan tai Valko-Venäjälle?

Voitko ajaa vuokra-autoasi Kaliningradiin, Ukrainaan tai Valko-Venäjälle riippuu siitä, minkä yrityksen vuokraat. Useimmat yritykset ovat rajoittavia, kun kyseinen maa ei ole EU:n/ETA:n jäsen, ja erityisesti nämä kolme maata. Jos yritys, jolta vuokraat, hyväksyy, että auto sisältyy EU:n/Schengenin ulkopuolelle, sinun on odotettava maksavan lisävakuutuksen/-maksun.

Onko se yleistä maksullisissa kopeissa Puolassa?

Moottoritieristeysten määrä Puolassa on jonkin verran rajallinen, ja kaikki ovat maksullisia kaikilla tai osalla niistä. Tämä koskee tällä hetkellä A1-, A2-, A4- ja A8-merkittyjä teitä. Maksu riippuu siitä, kuinka pitkälle ajat moottoritiellä, ja maksat tietullikopeissa, kun aiot lähteä. Hinta on suhteellisen alhainen ja voit maksaa sekä luottokortilla että käteisellä. Käteisellä maksua varten hyväksytään Zloty, Euro ja USD.

Keneen otan yhteyttä, jos olen osallisena autovuokraamo-onnettomuudessa Puolassa?

Puolan hätänumero on 112. Soita tähän vain, jos olet ollut osallisena onnettomuudessa, jossa on henkilövahinkoja, tulipalon sattuessa tai muissa vakavissa tapauksissa ja hätätilanteissa. Ota myös yhteyttä autovuokraamoon ja/tai vakuutusyhtiöön, jota käytät.

Toinen numero:

 • Poliisi – 997
 • Palokunta – 998
 • Lääketieteellinen apu – 999
 • Tienvarsiapu – 9637

Kohteet