Autonvuokraus Stavanger

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Stavanger

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Stavanger tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Stavanger kauttamme.

Stavanger-opas

Stavanger on Norjan neljänneksi suurin kaupunki, noin 135 000 asukasta. Kaupungilla ja alueella on ollut tärkeä rooli Norjan vanhemmassa historiassa, erityisesti viikinkiaikana. Vuodesta 1969 lähtien Stavangerista on kehittynyt Norjan öljypääkaupunki. Täällä suurimmilla kansainvälisillä ja norjalaisilla öljy-yhtiöillä on toimistot sekä useita öljyteollisuuteen liittyviä valtion laitoksia.

Kaupungissa on myös yliopisto, ja opiskelijat jättävät vahvan jäljen Stavangerin yöelämään. Täällä järjestetään useita jännittäviä ja suosittuja festivaaleja ja käytännössä ympäri vuoden.

Stavangerissa on suuri määrä museoita, gallerioita, konserttipaikkoja ja muita kulttuurilaitoksia. Kaupunki valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2018.

Nähtävyyksiä

Stavangerin ravintolatarjonta ja yöelämä ovat epäilemättä Norjan parhaita. Yhdessä kaikkien konserttien ja festivaalien kanssa tämä tekee siitä aina suositun ja livat kaupungin keskustassa.

Yöelämän ja kulttuurilaitosten vieressä luonto on tärkein nähtävyys tällä Norjan alueella. Se on lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta joihinkin kauneimmista ja parhaista rannoista, joita löydät Norjasta. Alueen ilmasto ja se, että se on monin paikoin matala, mahdollistavat uimalämpötilan erittäin miellyttävän kesällä.

Se on myös lyhyen matkan päässä kauniista vuonosta ja saarista, kun olet Stavangerissa. Lysefjord, jossa on kuuluisia preikestolen- ja Kjerag-kuuluisuuksia, on muun muassa vain lyhyen ajomatkan tai venematkan päässä.

Tutustu Stavangeriin autonvuokrausta

Monet uskovat, että Stavanger on Norjan paras kaupunki asua tai käydä, ja erityisesti kesällä. Se ei johtu vain kaupungin vahvasta taloudesta ja siten kulttuurista ja kaikesta, mitä keskustassa tapahtuu, vaan myös kauniista ympäristöstä. Tässä osassa Norjaa on ainutlaatuisia luontoelämyksiä lähellä. Tunnetut nähtävyydet, kuten Preiekestolen ja Kjerag, ovat vain lyhyen ajomatkan päässä autonvuokrausta, viehättävät eteläiset kylät ovat helpon matkan päässä, ja voit kokea joitakin kauneimmista vuonosta ja vuorista, joita Norjalla on tarjota. Tässä muutamia ehdotuksia matkoille, joiden lähtökohtana on Stavanger.

Pulpit Rockin yläosasta saat upeat näkymät Lysefjordiin.

Pulpit Rock – Läänin kuuluisin nähtävyys

Preikestolen sijaitsee jonkin matkan päässä Lysefjordista,jossa on myös Lysebotn ja Kjerag aivan lopussa. Ainutlaatuinen kalliomuodostelma tunnetaan hyvin myös Norjan rajojen ulkopuolella. Muutama vuosi sitten Pulpit Rock oli kohtaus yhdessä Tom Cruisen tähdittämissä Mission Impossible -elokuvissa. Toisin kuin Cruisen, sinun ei tarvitse kiivetä massiivista ja jyrkkää kallion naamaa, vaan voit kävellä. Yläosasta saat näkymän yhteen Norjan kauneimmista maisemista.

Huomaa, että et voi ajaa koko matkan. Auto jättää sinut Preikestolhyttan parkkipaikalle, ja sieltä jatkat merkityillä poluilla. Vaellus jalka kestää noin 2 tuntia kussakin päin (etäisyys on 3,8 kilometriä, korkeus noin 330 metriä). Muista laittaa sopivat vaatteet ja kengät ja päästä siihen etukäteen. Reitillä on useita lepotauolle sopivia paikkoja, ja preikestoleniin matkalla on hyvät uintimahdollisuudet.

  • Jos aiot ajaa vuokra-autoa Stavangerista Preikestoleniin, on helpointa ja nopeinta ottaa vedenalainen tunneli (Ryfast) Taulle ja ajaa sieltä Jørpelandin kautta. Etäisyys on sitten 39 kilometriä, ja vietät noin 40 minuuttia.

Obrestadin majakka – Vietä yö majakanvartijana

Vanhojen majakoiden vierailu on suosittua kaikkialla maailmassa, jopa Norjan eteläpäässä. On monia niistä, jotka ovat olleet erittäin tärkeitä norjan rannikon laivaliikenteen ja kaupan kannalta. Ulkomeri voi olla oikukas, ja Pohjanmerellä on tuhoutunut monia onnettomia sieluja. Obrestadin majakka on luonnollinen valinta, jos vierailet yhdessä ainutlaatuisista majakoista. Se rakennettiin graniittiin vuonna 1873,kun taas majakkamestarin asunto ja majakkapalveluasunto tulivat muutamaa vuotta myöhemmin. Majakkatalo ja sitä ympäröivät asunnot sijaitsevat kauniilla paikalla maaseudulla, pienellä korkeudella aivan meren rannalla. Voit yöpyä Obrestad Fyrissä, jos varaat etukäteen, mikä on tullut suosituksi useissa majakoissa Norjan rannikolla.

  • Se on noin 43 kilometriä Stavangerin keskustasta Obrestadin majakalle Brynen kautta. Ajomatka kestää noin 55 minuuttia.
Obrestadin majakka ja sitä ympäröivät asunnot sijaitsevat kauniilla paikalla maaseudulla, pienellä korkeudella aivan meren rannalla.
Vanhan Hansabyen Bergenin laituri.

Bergen – Kaupunki seitsemän vuoren välissä

Vanha Hansabyen Bergen on Norjan toiseksi suurin, noin 285 000 asukasta. Itse kaupunki on vierailun arvoinen, jos olet Stavangerissa ja haluat nähdä enemmän Norjan länsirannikkoa. Suuri osa Bergenin keskustasta on kaunista, ja tunnettu Bryggen on suurin vetolaastari. Täältä löydät maan kuuluisimpia nähtävyyksiä, monia hyviä ruokapaikkoja, ostosmahdollisuuksia sekä kulttuuritapahtumia kulturarrangementer ja aktiviteetteja kaikenikäisille ihmisille.

Kaupunki on myös asia, josta asukkaat voivat ylpeillä. Se sijaitsee seitsemän järven välissä toisella puolella, ja sen toisella puolella on ainutlaatuinen saaristo Øygarden, alue, joka koostuu yli 1500 saaresta ja saarekkeesta. Matka Stavangerista Bergeniin autonvuokrausta varten on sinänsä hieno kokemus. Ajat rannikkoa pitkin yhdessä Norjan kauneimmista maisemista.

  • Stavangerista Bergeniin on enintään 210 kilometriä, mutta ajoaika voi olla 4 ja 6 tuntia, jos ajaa E39-autoa. Bergeniin matkalla on kaksi risteystä autolautalla.
Svandalsfossenin vesiputous sijaitsee lähes Saudafjordin pohjalla.

Svandalsfossen – Luonto ja suihku samassa läpsäisyssä

Svandalsfossenin vesiputous sijaitsee lähes saudafjordenin sydämessä, melkohelpon ajomatkan päässä Stavangerista autonvuokrausta. Vesiputous on yksi Norjan kauneimmista, ja se on osa Ryfylken kansallista turistitietä. Huolimatta helppous päästä tänne, se ei yleensä ole täynnä kävijöitä. Se jo sinänsä tekee luonnosta entistä paremman. Svansalsfossenilla on kaksi putouksia yhteensä 180 metriä. Vesiputous näkyy selvästi tieltä, kun lähestyt Saudaa, mutta on erittäin suositeltavaa tarkastella sitä tarkemmin. Pysäköi autosi moottoritien varrella ja kävele portaat näköalapisteeseenja kävele vesiputouksen ylittävän sillan alla. Näköalakohdasta näet myös koko vuonon, jos on hyvä sää, ja kylät, jotka sijaitsevat vuonon reunalla. Muista ottaa mukaan kuivat vaatteet ja pöytäliina!

  • Stavangerista Svandalsfosseniin on 142 kilometriä, ja ajoreitti kulkee vedenalaisen Ryfastin tunnelin kautta.
  • Matka sisältää autolautan ylityksen Hjelmelandin ja Nesvikin välillä. Normaalisti vietät noin 2 tuntia ja 45 minuuttia koko pätkällä.

Egersund – Kaunis eteläinen kylä lähellä Stavangeria

Norjan rannikolla ja ehkä erityisesti tässä osassa maata on monia kauniita ja idyllisiä pikkukaupunkeja. Jos aiot valita yhden niistä vierailulle, Egersundin pitäisi olla luettelossa. Kaupungin sijainti teki siitä loistavan kalastusalalla, jalopulta Egersund tuli tunnetuksi paikkana, jossa jotkut maan suurimmista laivanvarusttajia olivat. Kaupungin vahva talous pitkän ajan kuluessa näkyy erityisesti hyvin hoidetut ja säilyvät vanhassakaupungissa. Kaupungin keskustaa hallitsevat tyypilliset valkoiseksi maalatut eteläiset talot,sieltä löytyy useita hyviä hotelleja ja ruokapaikkoja, ja kaupunki on kuuluisa monista gallerioistaan ja museoistaan, joilla on korkeat vaatimukset. Egersund on myös hyvä lähtökohta, jos haluat olla aktiivinen lomallasi, esimerkiksi lohenkalastuksella, syvänmeren kalastuksella, kävelyillä metsissäja vuorilla, uimalla (yksi alueen kauneimmista rannoista aivan kaupungin ulkopuolella) ja muilla luontoelämyksillä.

  • Nopein tie Stavangerista Egersundiin kulkee kotimaassa E39-tiellä. Matkaa on sitten noin 75 kilometriä, ajoaika 1 tunti ja 15 minuuttia.
  • Jos haluat ajaa rannikkoa pitkin, lähde E39:ltä County Road 44:lle, joka kulkee kohti Bryneä. Matka on silloin noin 84 kilometriä, ja ajoaika on 1 tunti ja 35 minuuttia.

Pysäköinti ja liikenne autonvuokraus

Stavanger Parkering -yhtiöllä on suurin osa kaupungin pysäköintipaikoista. Jos haluat jättää autosi katutasoon, sinun on käytettävä merkittyjä pysäköintipaikkoja. Jalkakäytävillä olevat automaatit veloitetaan, ja ne voivat käyttää sekä käteistä että kortteja. Jos lataat Stavanger Parkeringin maksusovelluksen, voit käyttää älypuhelinta maksamiseen. Sovelluksen etuna on, että maksat vain varsinaisesta pysäköidystä ajasta, eikä sinun tarvitse palata autoon, jos haluat pidentää parkkipaikalla olemisen aikaa. Yhtiöllä on keskustassa 7 sisäpysäköintipaikkaa. Sieltä löydät myös sähköautojen latureita. Sähköautoilla ajavien maksu on muuten alennettu hinta.

Autolla ajaminen Norjan kaupungeissa, mukaan lukien Stavanger, on yleensä erittäin helppoa. Vaikka tässä kaupungissa on myös monia yksiosaisia katuja ja muutamia kaupungin keskustan alueita, jotka ovat autottomia, sinulla tuskin on ongelmia. Opaste on hyvä, ja muut kuljettajat ovat yleensä ystävällisiä ja rauhallisia. Huomaa, että Norjassa lähes kaikki kadun ylittävien jalankulkijoiden pysähtymisedellytys on tilauksen taatu. Sakko siitä, että tätä ei ole onnistutu tekemään, on korkea.

Norjan kaupunkien ulkopuolella ajaminen on yleensä miellyttävä kokemus myös siellä. Suurin osa kuljettajista ajaa rauhallisesti ja nopeusrajoitusten mukaan. Huomaa kuitenkin, että eläimet voivat tulla tielle, sekä tuotantoeläimet että villieläimet, kuten hirvi ja peurat.

Lentokenttä

Stavangerin ulkopuolella sijaitsevaa lentokenttää kutsutaan kansainväliseksi Stavangerin lentokentäksi. Paikallisesti käytetään usein Solan lentokenttää, sillä lentokenttä sijaitsee Solan kunnassa. Yhdessä Trondheimin lentokentän kanssa Stavangerin lentokenttä on Norjan kolmanneksi suurin lentoasema vuosimatkustajien määrässä mitattuna (molemmat palvelevat noin 4,5 miljoonaa matkustajaa vuodessa). Tästä päivästä lähtien lentoasemalla on suorat lennot kotimaassa Osloon,Bergeniin, Trondheimiin, Sandefjordiin ja Kristiansandiin. Lisäksi voit lentää suoraan Stavangerista kymmeniin muihin Euroopan kaupunkeihin, kuten Amsterdamiin, Kööpenhaminaan, Lontooseen ja Gdanskiin.

Stavanger lentokenttä ei ole erityisen suuri, ja siellä on helppo löytää yrityksiä, jotka tarjoavat autonvuokrausta. Tällä hetkellä, Sixt, Budget, Avis, Hertz ja Europcar on laskurit ja vuokra-autot Sola. Kaikki viisi sijaitsevat rakennuksessa, joka sijaitsee aivan terminaalin ulkopuolella. Heidän vuokra-autonsa ovat pysäköity lähistöllä, etkä tarvitse kuljetusta päästäksesi sinne.

  • Stavangerin lentokenttä sijaitsee noin 17 kilometriä kaupungin keskustasta etelään. Ajoaika on yleensä 15-20 minuuttia.