Autonvuokraus Kroatia

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Kroatia

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Kroatia tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Kroatia kauttamme.

Kroatian opas

Bilutleie Kroatia
Autonvuokraus Kroatia

Kroatia (kroatia: Hrvatska) on itsenäinen tasavalta, joka oli aiemmin osa Jugoslavian federaatiota. Maa sijaitsee Kaakkois-Euroopassa, ja sillä on Adrianmerelle päin olevan rannikon lisäksi yhteinen raja Slovenian, Unkarin, Serbian, Bosnia ja Hertsegovinan ja Montenegron kanssa. Kroatian pinta-ala on noin 56 000 neliökilometriä, ja sen kokonaisväestömäärä on noin 56 000 neliökilometriä. 4,5 miljoonaa euroa (2010). Pääkaupunki ja maan taloudellinen keskus on Zagreb, jossa on noin 780 000 asukasta.

Muita tärkeitä kaupunkeja Kroatiassa ovat Dubrovnik, Split ja Rijeka – jotka kaikki sijaitsevat Adrianmeren rannikolla.

Maisema koostuu enimmäkseen matalista tasangoilla ja vuorilla (pääasiassa lännessä ja etelässä). Tärkein teollisuustie on matkailu, joka on viimeisten 10 vuoden aikana ollut valtavassa nousussa. Matkailukohteita ovat ensisijaisesti rannikon kaupungit – upein rannein. Monet vierailevat kuitenkin myös Zagrebissa kaupungin monien taide- ja kulttuuriaarteiden vuoksi.

Kroatian tärkein lentokenttä, Pleson kansainvälinen lentokenttä,sijaitsee pääkaupungin Zagrebin ulkopuolella – mutta alueella on myös suuria lentokenttiä. Split ja Dubrovnik. Suuri osa tilausliikenteestä menee näille lentokentille.

Ajaminen Kroatiassa

Kroatian tiet ovat enimmäkseen erittäin hyvässä kunnossa, ja erityisesti nelikaistaisen moottoritien pätkät. Sinun pitäisi silti ajaa hieman ylimääräistä puolustusta täällä, jos olet vierailija. Paikallisten autoilijoiden tiedetään pitäytyvan hyvässä vauhdissa sen lisäksi, että nopeusrajoitukset ovat tässä maassa melko korkeat. Myös maalaistiet ovat yleensä hyvässä kunnossa. Aja varovasti myös täällä ja erityisesti kauniilla rannikolla kulkevat tiet. On olemassa useita venymän hieman epäselviä, monia käännöksiä ja kukkulan latvoja. Lisäksi se tehdään nopeasti häiritsemään upeita näkymiä, joita löydät kaikkialta.

Lokakuun lopusta maaliskuun loppuun päiväsaikaan ajovalot ovat pakollisia Kroatiassa.

Liikennesäännöt Kroatiassa

 • Kroatiassa aja tien oikealla puolella.
 • Autoon tarvitaan ajovalot lokakuun lopusta maaliskuun loppuun.
 • Ajovalot ovat pakollisia autossa pimeän tultua ja huonon näkyvyyden varalta.
 • Matkapuhelimen käyttö on kielletty moottorin käydessä, paitsi handsfree-näppiä.
 • Se on pakollinen turvavyöllä kuljettajalle ja matkustajille.
 • Alle 5-vuotiaiden lasten tulee aina istua hyväksytyllä turvaistuimella.
 • Alle 12-vuotiaiden lasten on istuttava takapenkillä ja käytettävä hyväksyttyjä lasten turvalaitteita, jotka soveltuvat lapsen pituuteen ja painoon.
Ellei toisin mainita, nopeusrajoitus maanteillä on 80 km/h.

Nopeusrajoitukset Kohteessa Kroatia

Jos toisin ei määritetä, sovelletaan seuraavia rajoituksia:

 • Kaupungit: 50 kilometriä tunnissa
 • Maalaistiet: 80 km/h
 • Valtatiet kaupunkialueilla: 110 kilometriä tunnissa
 • Moottoritiet: 130 kilometriä tunnissa

Alkoholiraja Kroatiassa

Kroatiassa ajaminen ei ole sallittua, jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,5 ( 0,5 g/l).

Alle 25-vuotiaiden kuljettajien alkoholilla ajamiseen on nollatoleranssi, eli veren alkoholipitoisuuden on oltava 0,0,0,00.

Suositellut autonvuokrauspalvelut

Kroatia on yksi euroopan jännittävimmistä maista, jossa voi tutustua autonvuokraukseen. Etäisyydet ovat suhteellisen lyhyitä, tiet ovat hyviä ja kokemukset ovat linjassa. Kroatian kaupungit ovat epäilemättä maanosan kauneimpia, ja monilla on historialliset juuret useita tuhansia vuosia sitten. Koko rannikolla on upeita rantoja ja uimapaikkoja, ja voit tehdä retkiä Adrianmerellä sijaitseville saarille. Tässä on muutamia ehdotuksia retkille, kun olet Kroatiassa ja sinulla on auto käytössäsi.

Dubrovnikin vanhaa kaupunkia suojaa vaikuttava linnoitusmuuri, joka on täysin ehjä.

Dubrovnik

Irlantilainen näytelmäkirjailija George Bernard Shaw uskoi, että ”paratiisia etsineiden on vain matkustettava Dubrovnikiin”. Kaupunki on Kroatian kuuluisin ja myös suosituin matkailukohde. Koko Dubrovnikin vanhakaupunki on merelle naamalla,ja kanavat ja vallihautat erottavat sen muusta kaupungista. Vanhaa kaupunkia suojaa myös vaikuttava linnoitusmuuri, joka on täysin ehjä ja jonka ympäri kannattaa kävellä. Dubrovnikissa voit kokea euroopan kauneimpia asioita ja nauttia monipuolisesta ja jännittävästä valikoimasta ravintoloita, kahviloita, baareja ja ostosmahdollisuuksia.

Jos vierailet Montenegrossa, sinun pitäisi pysähtyä kodikkaassa Budvan vanhassakaupungissa.

Montenegro

Pieni naapuri Montenegro sijaitsee aivan Dubrovnikin eteläpuolella. Jos olet tällä alueella, harkitse ajomatkaa rajan yli. Montenegro ei ole niin erilainen kuin Kroatia, jossa on kauniit vuoret, kauniit pikkukaupungit ja joka sijaitsee Adrianmerellä. Täälläkin on mukava tutustua autonvuokraus, ja et tarvitse niin kauan kiinni tärkeimmät nähtävyydet pienen maan. Niiden kaupunkien joukossa, joissa pitäisi varmasti käydä, ovat Kotor ja Budva. Sekä Kotorin että Budvan vanha kaupunki ei ole niin erilainen kuin mitä koet Dubrovnikissa, mutta heillä on oma ainutlaatuinen viehätys. Muista tarkistaa etukäteen autovuokraamoltasi, mitkä ovat säännöt ajoneuvon viemiseksi rajan yli. Yleensä tämä menee hyvin, mutta jotkut yritykset veloittavat vakuutusmaksun vierailuista muihin maihin.

Istrian niemimaalla on Humin kylä, jota pidetään maailman pienimpana kaupunkina.

Istrian niemimaa

Istria on suuri niemimaa, joka sijaitsee Adrianmeren huipulla ja Kroatian italian vastaisella rajalla. Tämä on suosittu lomakeskus,erityisesti lapsiperheiden ja ihmisten keskuudessa, jotka nauttivat rauhasta ja hiljaisuudesta kauniissa ympäristössä. Niemimaa tunnetaan ehkä parhaiten kauniista kylistään. Yhtä niistä, Humia, pidetään maailman pienimpana kaupunkina , jasiinä on vain 23 rekisteröityä asukasta. Yksi Istrian kohokohdista on Pulan kaupunki, joka sijaitsee niemimaan eteläosassa. Siellä voit nähdä muun muassa roomalaisen areenan (Colosseum), ROmerian temppelin ja roomalaisten riemukaarien rauniot.

Plitvicen järvet

Tämä kansallispuisto koostuu lähes kokonaan 16 järvestä, jotka ovat yhteydessä toisiinsa jokien, luonnonlampien ja vesiputousten kautta. Luonnonilmiö muodostuu monista pienistä joista, jotka tulevat ympäröiviltä vuorilta. Järvet ovat hyvin ylös mäkeä vuorilla, ja pisin vesiputous on noin 70 metriä. Koko alue on sovitettu vierailijoille, ja kävelysillat vievät sinut kauniista uimapallosta toiseen. Järviä ympärillä olevissa metsissä asuu muiden susien, villisikojen, karhujen ja peurojen joukossa, ja jos olet onnekas, näet joitain niistä, kun ne tulevat joelle tai järviin juomaan.

Luonnonilmiö muodostuu monista pienistä joista, jotka tulevat ympäröiviltä vuorilta. Koko alue on hyvin sovitettu kävijöille, joilla on kävelysillat.

Splitin kaupungin kaunis satama, Kroatian toiseksi suurin kaupunki.

Split

Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki, ja se on yksi paikoista, joissa pitäisi varmasti käydä maassa. Se sijaitsee kauniilla paikalla Adrianmeren niemimaalla, jossa on erityisen kaunis satama ja vanha kaupunki. Split oli alun perin Kreikan siirtomaa, ja roomalaiset valtasivat sen myöhemmin. Löydät jälkiä tältä aikakaudelta, mukaan lukien vaikuttava palatsi, joka on rakennettu keisari Diocletianuksen asuinpaikaksi, joka itse tuli tältä alueelta. Arkkitehtuuria on myös muun muassa ajasta, jolloin Splitia hallitsivat Venetsia ja Habsburgit. Jos haluat yhdistää kauniita ja historiallisia rakennuksia suurkaupunkielämään, Split on paikka pysähtyä.

Yksi Krkan kansallispuiston monista idyllisistä vesiputouksesta.

Krkan kansallispuisto

Tämä kansallispuisto sijaitsee aivan Šibenikin kaupungin pohjoispuolella,noin keskellä Kroatian rannikkoa. Šibenik on poikkeuksellisen kaunis ja se tulisi kokea, kun olet ensimmäistä kertaa Krkan lähellä olevalla alueella. Kansallispuiston nimi tulee siitä, että Krkajoki virtaa tämän alueen läpi. Krkaa pidetään yhtenä maan parhaista ja suosituimmista nähtävyyksistä, ja siellä on erityisen mukava käydä kesällä. Joen monet vesiputoukset ja laguunit luovat upeita uimapaikkoja ja upeitavalokuvausmahdollisuuksia. Joen ympärillä se on rehevä, ja täällä kasvaa erityisen paljon laventelia.

Hvar ja Brac

Adrianmerellä on yli 1 000 Kroatiaan kuuluvaa saarta,ja monista niistä on tullut suosittuja lomakohteita. Kaksi ehkä tunnetuinta ja myös suurimpien joukossa ovat Hvar ja Brač. Ne ovat samansuuntaisia aivan Splitin ulkopuolella, ja molempiin pääsee sieltä autolautalla. Vuokra-auton tuominen Hvariin ja Bračiin on valtava etu. Sitten voit helposti päästä kauniista kalastajakylästä toiseen, nähtävyyksiin, kauniisiin metsiin, tiloihin, joissa he kasvattavat oliiveja, laventelia ja viinirypäleitä, eikä vähiten moniin ihaniin rannoille, joita löydät molemmilta saarilta.

Vuokra-auton tuominen Hvariin ja Bračiin on suuri etu, joten pääset helposti kauniista kalastajakylästä toiseen.

Yritykset, joilta voit vuokrata auton kohteessa Kroatia

Kroatiassa on lähes 25 yritystä, jotka tarjoavat autonvuokrausta, lähes 50 eri listauksesta. Näihin kuuluvat kaikki suuret kansainväliset yritykset, mukaan lukien Sixt, Alamo, Europcar, Hertz, Avis ja Budget. Maassa on myös paljon pienempiä ja/tai kansallisia autovuokraamoja, kuten Oryx, Carwiz ja Right Cars.

7 usein kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksesta Kroatiassa

Kuinka vanha minun täytyy olla saadakseni autonvuokraus Kroatia?

Kroatiassa on tavallista, että autovuokraamot vaativat vuokralaisen ja kuljettajan olevan vähintään 21-vuotiaita ja heillä on ollut ajokortti vähintään 3 vuoden ajan. Joillakin yrityksillä voi olla alhaisemmat vaatimukset edullisimmista autoluokista. Alle 25-vuotiaiden vuokralaisten on yleensä maksettava lisämaksu nuorten kuljettajien lisävakuutuksen kattamiseksi.

Onko se kallista vuokrata auton Kroatia?

Kroatia on yksi euroopan edullisimmista maista vuokrata auton. Yleinen hintataso on suosituimpien lomamaiden osalta alhaisimpia. Kilpailu autonvuokrausmarkkinoilla on myös suurta, ja tänne on perustettu monia yrityksiä. Hinnat vaihtelevat kuitenkin sen mukaan, mihin aikaan vuodesta vuokraat auton ja mistä sen noutaa.

Voinko ajaa autonvuokrauksen Kroatia naapurimaihin, kuten Sloveniaan, Montenegroon ja Bosnia ja Hertsegovinaan?

Vuokra-auton tuominen Kroatian naapurimaihin on yleensä ok, mutta muista tarkistaa se etukäteen autovuokraamolta. Jotkut ihmiset riippuvat siitä, mihin maahan olet menossa, ja kyseinen autoluokka voi olla rajoitus. On myös joitakin yrityksiä, jotka sallivat rajanylityksen vain, jos auto vuokrataan valituista paikoista. Joka tapauksessa on odotettava, että useimmat yritykset tarvitsevat lisävakuutuksia erityisesti Bosnia ja Hertsegovinalle ja Montenegrolle, koska nämä maat eivät ole EU:n jäseniä.

Voinko viedä vuokra-autoni yhdelle Kroatian saarista?

Sinun pitäisi kysyä autovuokraamolta ennen kuin tuot autosi yhdelle lautoista Kroatian Adrianmeren saarille. Yleensä se menee hyvin, ellet ole vuokrannut kallista autoa luksusluokassa. Jotkin yritykset vaativat autolauttojen lisävakuutuksen, koska loukkaantumisriski on jonkin verran suurempi. Huomaathan, että sinun ei tarvitse ottaa lauttaa päästäksesi Rkkiin, joka on suurin saarista (mantereelle on siltayhteys).

Tarvitsenko mitään erityistä autoa missään päin Kroatiaa?

Kroatiassa ei ole käytännöllisesti katsoen mitään, mikä viittaa siihen, että tarvitset mitään muuta kuin tavallisen henkilöauton. Muista, että siellä voi kuumentua kesällä, ja mukava auto ilmastoinnilla on hyvä ratkaisu.

Onko se yleistä maksullisissa kopeissa Kroatiassa?

Kroatia on suhteellisen pieni maa, joten valtateitä ei tarvita paljon. Päätieyhteyksissä on kuitenkin uusia ja hyviä teitä, joilla on 2 kaistaa kumpaankin suuntaan, esimerkiksi Zagrebin ja Zadar/Rijekan välillä, splitistä ja lähes Dubrovnikiin asti. Kirkin saarelle ulottuvan sillan lisäksi nämä ovat ainoat veloitettavat venytyskoneet. Huomaathan, että maksullisista koppeista veloitetaan käteisellä tai pankkikortilla/luottokortilla. Sekä Euro että Kuna hyväksytään.

Keneen otan yhteyttä, jos olen osallisena autovuokraamo-onnettomuudessa Kroatiassa?

Ambulanssin, palokunnan ja poliisin hätänumero Kroatiassa on 112. Soita tähän vain, jos olet ollut osallisena onnettomuudessa, jossa on henkilövahinkoja, tulipalon sattuessa tai muissa vakavissa tapauksissa ja hätätilanteissa. Ota myös yhteyttä autovuokraamoon ja/tai vakuutusyhtiöön, jota käytät.

Toinen numero:

Toinen numero:

 • Poliisi – 192
 • Palokunta – 193
 • Lääketieteellinen apu – 194
 • Tienvarsiapu – 1987

Kohteet