Autonvuokraus Zadar

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Zadar

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Zadar tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Zadar kauttamme.

Zadar-opas

Bilutleie Zadar
Zadar Autonvuokraus

Zadarin satamakaupunki sijaitsee Lounais-Kroatiassa Adrianmerellä – dalmatialaismaisemassa – ja siinä on 75 000 asukasta (2011).
Zadar on Pohjois-Dalmatian taloudellinen ja kulttuurinen keskus, ja se on myös merkittävä teollisuus- ja matkailukaupunki. Satamasta on lauttoja muun muassa Splitiin ja Rijekaan.

Zadar on kuuluisa kirsikkaliköörin ”Maraschino” tuotannostaan, mutta on ehkä tunnetuin monista rooman ajan muistomerkeistään. Kaupungissa on myös monia muinaisia kirkkoja ja palatseja keskiajalta.

Nähtävyyksiä

Merkittävä turistinähtävyys Zadarissa on 1000-luvun Saint Donaton kirkko, joka on nyt arkeologinen museo. Pyhän Donaton kirkko rakennettiin muinaiselle roomalaisfoorumille, ja monet kirkon sisällä olevat kivet ovat peräisin tältä jätiltä. Kirkon edessä on roomalaisen foorumin jäänteitä vuodelta 100 eaa. Kr.

1000-luvun Saint Donaton kirkko on nyt arkeologinen museo.

Muita suosittuja nähtävyyksiä kaupungissa ovat 1200-luvun Pyhän Anastasian katedraali ja 1100-luvun Pyhän Marian basilika, jossa on erottuva kellotorni.

Zadarissa on muuten hyvät uintimahdollisuudet sekä upea rantakatu, ja saaristo ”Kornati” on suosittu retkikohde matkailijoille. Täältä löydät 89 saarta ja saareketta.

Tutustu Zadariin autonvuokrauspalvelulla

Zadar äänestettiin Euroopan parhaaksi lomakohteeksi vuonna 2016,mutta useimmille se riittää parin kolmen päivän oleskeluun suhteellisen pienessä kaupungissa. Siksi kaupunki on suosittu lähtökohta retkille autonvuokrausta muihin jännittäviin paikkoihin ja kaupunkeihin alueella. Tässä muutamia ehdotuksia ja vinkkejä ajeluihin, jotka eivät vaadi pitkiä kuljetusvaiheita ja tarjoavat ainutlaatuisia kokemuksia.

Saarella on vähän turisteja ja paljon turvonmatonta luontoa.

Dugi Otok – Kaunis saari, jolla on vähän turismia

Dugi Otok tarkoittaa lyhyttä ja hyvin ”pitkää saarta”. Se sijaitsee aivan Zadarin ulkopuolella ja on tunnettu koskematon maisema, kauniit rannat, oliivi-ja viikunapuut, puhumattakaan hiljaisuudesta ja rauhasta. Dugi Otokiin ei ole paljon turisteja, mikä johtuu osittain makean veden puutteesta täällä. Tämä puolestaan on merkinnyt sitä, että hotelli- ja matkailuala on pysynyt poissa Dugi Otokista ja keskittynyt sen sijaan Kirkin, Hvarin ja Bračin kaltaisiin saariin. Niille, jotka haluavat rauhaa ja hiljaisuutta, ja kauniit rannat ja miellyttävät kylät itselleen, tämä on vain etu. Dugi Otokiin matkustavat ovat juuri niitä, jotka etsivät jotain aidompaa ja rauhallisempaa.

  • Zadarista on kaksi lauttareittiä Dugi Otokiin. Nopein on se, joka menee Saliin Dugi Otokiin. Tämä lautta kulkee 3-4 kertaa päivässä kesällä ja viettää 45-60 minuuttia risteyksessä.
  • Voit myös mennä Brbinjiin menettävällä lautalla, jonka ylitys kestää noin 1 tunnin ja 20 minuuttia. Tämä lautta kulkee kesäisin 5-6 kertaa päivässä.
Splitissä voit yhdistää historialliset nähtävyydet aurinkoon ja uimiseen.

Split – Adrianmeren paras kesäkaupunki

Split on Kroatian toiseksi suurinkaupunki ja ehkä Adrianmeren rannikon livate ja jännittävin kaupunki. Sen keskeinen sijainti on tehnyt kaupungista kaupallisen keskuksen vuosisatojen ajan, ja asukkaat ovat hyötyneet puhtaasti taloudellisesti. Tämä näkyy kaupungin kauniissa ja vaikuttavissa rakennuksissa,erityisesti splitin vanhassakaupungissa. Tunnetuin on palatsi, joka rakennettiin Rooman keisarin Diocletianuksen asuinpaikaksi vuonna 305. Palatsi on yksi kaupungin useista rakenteista, jotka seisovat Unescon maailmanperintöluettelo. Sen lisäksi, että Split vierailee kauniissa rakennuksissa, museoissa, muistomerkeissä ja muissa nähtävyyksissä, se on kaupunki, jossa ihmiset menevät kauppaan, syövät herkullisia Mereneläviä hyvissä ravintoloissa,kylpeä ja ottaa aurinkoa sekä osallistua kaupungin vilkkaaseen yöelämään.

  • Zadarista Splitiin on noin 158 kilometriä, jos päätät ajaa E65: n kautta. Matka kestää sitten noin 1 tunti ja 40 minuuttia.

Mostar – Ihana keskiaikainen kaupunki Bosniassa

Mostar on yksi naapurimaiden Bosnia ja Hertsegovina kauneimmista kaupungeista, ja se on yksinkertaisesti tavoitettu Zadarista, jos sinulla on vuokra-auto. Ajomatka Mostariin vie sinut myös kroatian parhaiden merenrantakohteiden ohi,ja matkan voi yhdistää useisiin pysähdyksiin matkan varrella. Mostarissa on kaunis keskusta, jossa on keskiaikaisia taloja,jotka ovat Neretva-joen molemmin puolin. Kaupungin tärkein nähtävyys on Stari Most -silta,josta kaupunki on saanut nimensä. Silta ja monet muut rakennukset vaurioituivat täysin Balkanin sodan aikana 1990-luvulla, mutta onneksi kunnostettu uudelleen muutamaa vuotta myöhemmin. Useimmat kadut on suljettu liikenteeltä– ja päällystetty kivillä kuviolla, joka saa kaiken näyttämään taideteoksilta. Mostarissa on kesällä paljon turisteja, joita kaupoissa ja ravintoloissa on hieman. Siitä huolimatta tämä on vierailun arvoinen kaupunki. Asukkaat ovat ystävällisiä ja avuliaita, Mostar sijaitsee kauniissa maisemassa ja koet mukavan kontrastin nykyaikaisemman Kroatian kanssa.

  • Zadarista Mostariin Bosnia ja Hertsegovinassa on noin 287 kilometriä, jos ajat E65:llä maarajalle ja A1:llä Mostariin. Ajoaika on silloin noin 3 tuntia.
  • Muista tutkia, mitkä ovat säännöt rajojen ylittämiseen vuokra-autollasi. Tämä annetaan sinulle varauksen yhteydessä, ja voit myös kysyä yritykseltä, jolta olet vuokralla.
Tunnetuin nähtävyys on Stari Most -silta Neretva-joen yli Mostarin vanhassakaupungissa.
Kunstpavilliongen on nykytaiteen taidegalleria Zagrebissa.

Zagreb – Kroatian pääkaupunki

Useimmat turistit, jotka matkustavat Kroatiaan, etsivät tiensä rannikolle ja siellä sijaitseviin moniin ja kauniisiin kesäkaupunkeihin. Pääkaupunki Zagreb on siksi usein unohdettu huolimatta siitä, että kaupunki on kaunis, rikashistoriassa , ja sitä pidetään yhtenä Euroopan ystävällisimmistä ja mukavimmista. Jos olet lomalla rannikolla ja haluat kokea jotain erilaista ja kosmopoliittisempaa, hemmottele itseäsi Zagrebilla. Zadar ei ole kauempana kuin että voit tehdä päiväretken, mutta Zagreb ansaitsee yöpymisen tai kaksi, jos sinulla on tarpeeksi aikaa. Vähintään sinun pitäisi pysähtyä kaupungin historiallisessa keskustassa, koskasiellä sijaitsee monia hienoimmista rakennuksista ja nähtävyyksistä. Harkitse myös vierailua joihinkin kaupungin monista jännittävistä museoista ja taidegallerioista. Zagreb on myös hyvä paikka, jos ostokset ovat toivelistalla, ja kaupunki on kuuluisa monista hyvistä ravintoloista. Jos olet Kroatiassa joulua edeltävänä aikana, hemmottele itseäsi vierailulla Zagrebin joulumarkkinoilla. Se on äänestetty Euroopan parhaaksi kolmena vuonna peräkkäin (2016, 2017 ja 2018).

  • Zadarista on 288 kilometriä Kroatian pääkaupunkiin Zagrebiin. Ajo pysähtymättä kestää noin 3 tuntia.
Kysteinin tien varrella voi olla hyvin mäkinen, ja siinä on monia vääntökäännöksiä.

Pysäköinti ja liikenne autonvuokraus

Zadarin vanhankaupungin lähellä on useita suuria pysäköintipaikkoja, joissa on järkevää laittaa auto pois. Kaupungin keskustassa on myös kadunvarsipysäköinti,jonka pysäköintimaksu on erikokoinen suhteessa kyseistä vyöhykettä. Huomaathan, että pysäköintimaksut ovat yleensä hieman korkeammat kesällä kuin loppuvuonna, mutta Kroatiassa on edelleen suhteellisen kohtuulliset maksut.

Ajaminen suhteellisen pienessä Zadarin kaupungissa on yleensä täysin vaivatonta ja se on helppo löytää. Poikkeuksena on vanha kaupunki, joka on suljettu auto liikenteeltä. Kun lähdet päiväretkille tai jatkat autonvuokrausta muihin paikkoihin Kroatiassa, pääset pois Zadarin keskustasta noin 5 minuutissa. Muualla Kroatiassa olevia teitä voidaan kuvata jatkuvasti hyviksi, mutta liikenne voidaan samalla nähdä jossain intensiivisenä siellä täällä. Monet kuljettajat ajavat nopeammin kuin sallivat nopeusrajoitukset huolimatta siitä, että Nopeusrajoitukset ovat Kroatiassa melko korkeat. Kiinnitä erityistä huomiota rannikon pieniin teihin. Nämä voivat olla hyvin mäkisia, ja monilla vääntämiskäännöksillä.

Lentokenttä

Zadarin lentokenttä on nimeltään Zračna luka Zadar kroatiaksi, ja se sijaitsee aivan kaupungin keskustasta itään. Vaikka se on maan neljänneksi suurin lentokenttä, se palvelee enintään noin 800 000 matkustajaa vuodessa. Monet näistä ovat kesäturisteja, jotka tutustuvat Kroatian kauniiseen rannikkokaistaleeseen. Siksi tästä on tullut yksi muun muassa halpalentoyhtiö Ryanairin tärkeimmistä kohteista. Voit myös lentää suoraan Zadariin useiden muiden eurooppalaisten lentoyhtiöiden kanssa, mutta suurimmalla osalla on reittejä, jotka kulkevat vain turistikauden aikana.

Yritykset, jotka tarjoavat autonvuokrausta lentokentällä Zadar sijaitsee saapumishallissa terminaalirakennus. Tästä päivästä lähtien täällä on 15 autovuokraamoa, mukaan lukien kansainväliset toimijat, kuten Hertz, Sixt, Avis, Enterprise, Budget ja Thrifty. Lisäksi lentokentällä on laaja valikoima kroatialaisia autovuokraamoja.

  • Zadarin lentokentältä kaupungin keskustaan on noin 13 kilometriä. Ajoaika on noin 15–20 minuuttia.
Zadarin lentokenttä sijaitsee aivan Zadarin keskustasta itään.