Autonvuokraus Split

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Split

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Split tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Split kauttamme.

Jaa opas

Bilutleie Split
Split Autonvuokraus

Splitin rannikkokaupunki sijaitsee Lounais-KroatiassaAdrianmerellä ja sillä on 211 000 asukasta (2011). Kaupunki sijaitsee Dalmatian maaseudulla ja on kuuluisa turisti- ja satamakaupunki.

Split on alueen taloudellinen ja hallinnollinen keskus, ja se on myös tärkeä liikenteen solmukohta. Splitin satamasta on lauttoja muun muassaDubrovnikiin, Rijekaan, Pescaraan ja Anaconaan.

300-luvulla perustettu kaupunki tunnetaan nyt Kroatian kulttuurikeskuksena. Splitissä on monia historiallisia ja kulttuurisia nähtävyyksiä, ja Unescon maailmanperintökohde on Unescon maailmanperintökohde.

Nähtävyyksiä

Vanhassakaupungissa on Diocletianuksen palatsi, jokaon merkittävä turistinähtävyys. Palatsin rakensi keisari Diocletianuksen 300-luvun alussa, ja se on yksi maailman suurimmista säilyneistä roomalaisista rakennuksista. Palatsin koko on 215 x 181 metriä.

Diocletianuksen palatsi sijaitsee vanhassakaupungissa.

Myös roomalaiskatolinen Splitin katedraali on tutustumisen arvoinen. Katedraalin vanhimmat osat ovat peräisin 300-luvulta, kun taas loput rakennuksesta ovat peräisin 1100-luvulta. Yleisöllä on pääsy katedraalin torniin, ja täältä on upeat näkymät kaupunkiin.

Splitin muita suosittuja nähtävyyksiä ovat merenrantarannat, kaupunginmuseo,merimuseo, eläintarha ja kaksi arkeologista museota.

Tutustu Splitiin autonvuokrauspalvelulla

Kroatia on jännittävä maa tutkia autonvuokraus, ja Split on keskeinen ja hyvä lähtökohta. Tästä merenrantakaupungista pääset nopeasti historiallisiin kaupunkeihin, kuten Dubrovnikiin, ja sieltä on lauttayhteydet parhaille lomasaarille, ja se on lyhyen matkan päässä kotimaan nähtävyyksistä. Splitin alueen oppaassamme olemme valinneet viisi suosituinta kyytiä.

Dubrovnikin koko vanhaa kaupunkia ympäröi linnoitusmuuri.

Dubrovnik – Kroatian helmi

Dubrovnikin historiallisella kaupungilla on ansaittu paikka Unescon maailmanperintöluettelossa. Se perustettiin 700-luvulla ja se oli erillinen kaupunkivaltio useita satoja vuosia, kunnes Napoleon valloitti alueen vuonna 1806. Koko vanhaa kaupunkia ympäröi linnoitusmuuri,ja sitä pidetään yhtenä Euroopan kauneimmista. Suuri osa kaupungista tuhoutui pommeilla Balkanin sodan aikana vuonna 1991, mutta Dubrovnik rakennettiin onneksi nopeasti uudelleen. Sen lisäksi, että koet itse vanhan kaupungin, on suositeltavaa tehdä matka vuoren huipulle, jonka vieressä kaupunki sijaitsee. Voit kävellä ylös tai ottaa köysiradan, joka kulkee aivan linnoituksen pääportin takana. Yläosassa saat lyömättömät näkymät koko kaupunkiin ja kauniiseen Adrianmereen ulkopuolella.

  • Splitistä Dubrovnikiin on noin 230 kilometriä, ja itse asiassa ohitat hieman Bosnia ja Hertsegovinaa tiellä. Ajoaika on noin 3 tuntia, jos et pysähdy matkan varrella.
Idyllinen Brač sopii hyvin perhelomiin.

Hvar og Brač – Kaksi lomasaarta Splitin ulkopuolella

Kroatian rannikolla on useita kauniita saaria, joista Hvar ja Brač ovat suurimpia ja suosituimpia lomakohteita. Ne ovat molemmat niin laajoja siinä määrin, että vuokra-auton tuominen kannattaa, jos haluat tutustua niihin. Molempiin pääsee helposti Splitistä usean tunnin autolautoilla ja ylitysmatkaan on alle tunti aikaa. Saarilta löydät ihania rantoja,joista osalla on mukava hiekka asettua, mikä ei ole niin yleistä Kroatian rannikolla. Brač tunnetaan näistä kahdesta saaresta perheystävällisimmäksi. Sieltä löydät monia historiallisia rakennuksia ja maamerkkejä, miellyttäviä pieniä kalastajakyliä jamahdollisuuksia moniin mukaviin luontoelämyksiin. Hvaria pidetään vilkkaana, festivaaleilla ja aktiivisemmalla yöelämällä, mutta myös tällä saarella on hyvin mahdollista löytää rauhaa ja idylliä.

  • Splitin satamasta Hvariin voit ottaa autolautan Stari Gradiin Hvarin saarella. Matka kestää noin tunnin.
  • Splitin satamasta asiakkaat voivat liikennöidä autolautalla Supetariin Bračin saarella. Matka kestää noin 50 minuuttia.
  • Huomaathan, että kaikki lautat eivät ota autoja mukaan, ja sinun tulee varata paikkasi etukäteen, myös splitiin paluuta varten.

Šibenik – Historiallinen kaupunki ripauksen Venetsiaa

Šibenik on yksi Kroatian tärkeimmistä historiallisista kaupungeista ja myös vanhin rannikolla sijaitsevista kaupungeista. Se on kautta historian ollut heittopallo eri hallitsijan ja valtakunnan välillä, mikä näkyy hyvin kaupungin arkkitehtuurissa ja perinteissä. Šibenikin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat useat rakennukset, jotka ovat peräisin siitä, kun kaupunki oli Venetsian kaupunkivaltion alainen,esimerkiksi Svaty Jakovan katedraali (apostoli Jaakob). Koko vanha kaupunki on täynnä hienoa arkkitehtuuria. Talojen välissä on kapeita katuja, jotka on päällystetty mukulakivillä, joissa on miellyttäviä pieniä kauppoja, ravintoloita ja kahviloita sekä miellyttävä ilmapiiri. Kaupungissa on erityisen mukava käydä kesällä, osittain siksi, että siellä on useita festivaaleja. Et myöskään ole kaukana hienoista uintimahdollisuuksista vieraillessasi Šibenikissä.

  • Nopein tapa Splitin ja Šibenikin välillä on, jos ajat ensin pohjoiseen Dugopoljeen ja siellä euroopantielle E65. Matkaa on sitten noin 88 kilometriä, ja ajoaika on noin 1 tunti.
  • Jos haluat ajaa rannikkotietä Šibenikiin, etäisyys on noin sama (88 kilometriä), mutta vietät vähintään 30 minuuttia pidempään ajossa.
Koko vanha kaupunki on täynnä hienoa arkkitehtuuria, mutta erityisesti Svaty Jakovan katedraali erottuu.
Plitvice Lakes on Unescon maailmanperintökohde.

Plitvice Lakesin kansallispuisto – Kroatian kaunein luonnonalue

Plitvice Lakes on yksi Kroatian tärkeimmistä nähtävyyksistä, ja se sijaitsee Nacionalni-kansallispuistossa Plitvička jezerassa. Alue on Unescon maailmanperintökohde. Yhteensä täällä on 16 järveä, ja kaikkiakuvataan erittäin kauniiksi. Järvet ovat yhteydessä toisiinsa jokien ja vesiputousten kautta. Ympäröivissä metsissä on susia, karhuja, peuroja, villisikoja ja useita harvinaisia lintulajeja. Kansallispuisto on avoinna ympäri vuoden ja sinne on helppo päästä, jos olet Splitin alueella. Vaikka puistossa on ylivoimaisesti eniten kävijöitä kesällä, kannattaa käydä, vaikka olisi syksy, talvi tai kevät. Voit myös yöpyä puistossa, jos haluat viettää enemmän aikaa siellä. Sisäänkäynnillä on kolme hyvää hotellia ja leirintäalue, jossa on vuokramökkejä.

  • Splitistä sisäänkäynnille kansallispuistoon, jossa Plitevice-järvet sijaitsevat, on noin 257 kilometriä. Pysähtymättä ajoaika on noin 2 tuntia ja 40 minuuttia.

Makarska – Kroatian Riviera

Kroatian Rivieraksi kutsuttu alue ulottuu Gradacin ja Belan kaupunkien väliin. Rivieran keskuskaupunki on Makarska, idyllinen lomakeskuskaupunki, joka on kuuluisa upeasta rantapromenadistaan ja vilkkaasta kansanelämästään kesällä. flotte havnepromenade Vaikka sekä Makarskalla että alueella on monia nähtävyyksiä, se on ensisijaisesti auringonotto ja uinti, joka houkuttelee ihmisiä tänne. Uimarannat ovat lähellä- ja rantojen ympärillä oleva infrastruktuuri on erittäin hyvä. Makarskassa on myös enemmän kuin tarpeeksi tekemistä iltaisin, niin nuorille kuin vanhoillekin. Kaikkialla on hyviä ravintoloita, ja monet ovat luonnollisesti erikoistuneet tuoreisiin mereneläviin,löydät enemmän kuin tarpeeksi pubeja ja baareja, ja kesällä on useita festivaaleja ja kulttuuritapahtumia.

Nopein tie Splitistä Makarskaan on, jos ajat ensin pohjoiseen Dugopoljeen ja moottoritiellä kauemmaksi sieltä. Lähde sitten Zagvozdista rannikolle ja Makarskaan. Matka on sitten 89 kilometriä, ajoaika noin 1 tunti ja 5 minuuttia.

Jos päätät ajaa kaunista rannikkoa pitkin, etäisyys on 65 kilometriä, ja ajoaika on noin 1 tunti ja 30 minuuttia.

Riviera Makarskassa, lomakylässä, on useita hyviä uimapaikkoja peräkkäin ja kuhisevaa kansanelämää kesällä.

Pysäköinti Splitissä

Suuri osa Splitin keskustasta on suljettu auto liikenteeltä, jakadut on varattu kokonaan jalankulkijoille. Siksi myös vanhassakaupungissa ja erityisesti satamassa on vähän pysäköintitilaa. Jos löydät merkityn pysäköintipaikan kadulta, huomaa, millä vyöhykkeellä katu sijaitsee. Vyöhykkeen 1 sisällä on 24 tunnin maksu, kun taas vyöhykkeen 2 sisällä sinun on maksettava maksu klo 7.00-19.00. Maksu maksaa jalkakäytävillä olevat automaatit ja kuitin on oltava selvästi näkyvissä auton tuulilasissa.

Paras ratkaisu pysäköinti autonvuokraus Split on yleensä löytää yksi julkisesti pyöritetyistä pysäköintihalleja kaupungin keskustassa. Siellä on suhteellisen edullista laittaa auto alas, kapasiteetti on hyvä, eikä auto tule yhtä kuumaksi kuin auringossa.

Splitin keskustassa ajaminen voi olla vaikeaa, mutta kaupunki ei ole niin suuri, joten löydät tiesi loppuun.

Liikenne Splitissä

Splitin keskustassa on jotain vaikeaa navigoida eteenpäin. Siellä on monia kävelykatuja ja yksitieteitä. Keskusta on myös vanha ja kunnimielinen, minkä vuoksi monet kadut ovat kapeita ja kierteviä. Positiivista on, että kaupunki ei ole niin suuri, joten joka tapauksessa löydät tiesi loppuun viettämättä liian kauan.

Ajaminen Kroatian kaupunkien ulkopuolella on enimmäkseen mukavaa. Useimmat päätiet ovat erittäin hyvässä kunnossa, jatärkeimpinä liikennevuosina on suhteellisen uudet ja nykyaikaiset moottoritiet. Maalaistiet, erityisesti Adrianmerta pitkin kulkevat tiet, voivat olla hyvin mutkaisia ja mäkisiä. Täällä kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, vaikka tienpinta itsessään olisi korkeatasoinen. Usein on vaikea nähdä, mitä seuraavan mäenhuipulla tai seuraavalla käännöksellä tapahtuu. Se ei tee tapauksesta parempaa, että rannikkotie tarjoaa ihanan upeat näkymät, jotka voivat nopeasti varastaa kuljettajan huomion.

Splitin lentokentällä on kesällä ylivoimaisesti eniten liikennettä.

Lentokenttä

Lentokenttää kutsutaan kansainvälisesti Splitin lentokentäksi,kun taas kroaatit kutsuvat sitä Zračna Luka Splitksi. Aivan kuten Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki Zagrebin jälkeen,lentokenttä on myös toiseksi suurin Zagrebin lentokentän jälkeen. Splitissä palvelee vuosittain noin 3,5 miljoonaa matkustajaa. Monet näistä matkustavat lomakohteleihin, kuten Makarskaan ja Hvarin saarelle. Voit lentää suoraan Splitiin suuresta määrästä Euroopan kaupunkeja ympäri vuoden. Tämän lentokentän kävijämäärä on kuitenkin huomattavasti suurempi kesäkuukausina, ja niin paljon tilauslentoja saapuu.

Yritykset, jotka liikennöivät autonvuokraus lentokentällä Splitissä, ovat kokoontuneet pohjakerroksen saapumishalliin. Keskus on aivan päälinja-autoaseman ja taksipysäkin vieressä. Pysäköintialue, jossa vuokra-autot seisovat, on myös lähellä. Tästä päivästä lähtien löydät täältä noin 20 autovuokraamoa, mukaan lukien kansainväliset toimijat, kuten Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty ja Europcar. Lentokentällä on myös paljon kroatialaisia autovuokraamoja.

  • Splitin lentokenttä sijaitsee 25 km:n päässä kaupungin keskustan satamasta. Käyttöaika on normaalisti 25–30 minuuttia.