Autonvuokraus Riika

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Riika

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Riika tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% autonvuokrauksesta Riia kauttamme.

Riika-opas

Bilutleie Riika
Riika Autonvuokraus

Riika on Latvian pääkaupunki,ja se sijaitsee Daugava-joella – 15 km etelään Riianlahden myyntipisteestä Itämerellä. Kaupungissa on noin 700 000 asukasta (2011), ja se on Latvian taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Lisäksi kaupunki on liikenteen solmukohta, ja sillä on yksi Itämeren tärkeimmistä satamista.
Sieltä on lauttoja Tukholmaan, Kieliinja Lyypekkiin.

Riiassa on rikas kulttuurielämä teattereineen, oopperaneen, taidegallerikoineen, museoina sekä pysyvänä sirkuksena (avattu vuonna 1888). Kaupungissa on myös useita vuosittaisia musiikkifestivaaleja.

Nähtävyyksiä

Riian Unescon listaama vanhakaupunki sijaitsee joen itärannalla. Alue on kuuluisa siitä, että sillä on yksi Euroopan parhaista jugendrakennusten kokoelmista.
Suosituimpien nähtävyyksien joukossa on ooppera vuodesta 1863, Vapauden muistomerkki 1935, Riian linnoitus 1340:stä,1860-luvun parlamenttirakennus, katedraali 1220:stä ja Pietarinkirkko (alun perin 1300-luvulta) 135-metrisellä tornilla.

Riiassa on noin 50 suurtaja pientä museota – joista yksi eniten vierailtu on ”Latvian kansallinen historiallinen museo” – näyttelyillä maan historiasta jääkajalta nykypäivään, kaupungin ja merimuseon, miehitysmuseon, kansanmuseon ja kaupungin kahden taidemuseon kanssa.

Riian vanhassakaupungissa on Euroopan parhaat jugendrakennuskokoelmat.

Tutustu Riikaan autonvuokrauspalvelulla

Vuokra-auton hankkiminen on tulossa suosituksi, kun matkustat sinne Riika kaupungissa Latvia. Sinun ei pitäisi ajaa kovin kauas, ennen kuin tapaat pienissä kaupungeissa, joissa on keskiaikaisia asutuskeskuksia, kauniita linnoja, kauniita metsiä ja ennen kaikkea tervetulleita rantoja. Lyhyiden etäisyyksien ansiosta voit napata paljon enemmän kuin kaupunkielämä, vaikka matka Riikaan kestää vain muutaman päivän. Alla on ehdotuksia suosituimmista kyydeistä.

Cesiksen linna aloitettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1209.

Cēsis – Kaunis keskiaikainen kaupunki Riian lähellä

Suuri kaupunki Cēsis sijaitsee koilliseen Riiasta ja on helppo saavuttaa autonvuokraus. Kaupunki sijaitsee Gauja-nimisen kansallispuiston sisällä. Sitä pidetään yhtenä Latvian kauneimmista. Kaupungin päänähtävyys on linna, joka aloitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1209, mutta jota on laajennettu ja muutettu useita kertoja myöhemmin. Kaupungin keskustaa hallitsevat kauniit keskiajan talot,vaikuttava 1200-luvun kirkko,miellyttävä aukio ja vieraanvarainen ilmapiiri. Täällä on rentouttavaa kävellä mukulakivikaduilla ja oppia latvialaisesta kulttuurista ja historiasta.

  • Riiasta Cēsikseen on noin 89 kilometriä, jos valitset nopeimman A2-moottoritiellä ajavan ajoreitin. Sitten ajaa muun muassa Siguldan ohi, joka on myös pysähtymisen arvoinen. Ajoaika suoraan Cēsikseen on noin 1 tunti ja 15 minuuttia.

Kolkasrags – Paras paikka katsella auringonlaskua

Kolkasrags on Riian luoteispuolella sijaitseva terävän päämaan nimi, jossa Itämeri kohtaa Riianlahden. Täällä ihmiset matkustavat kylpemään, aurinkoon ihanilla rannoilla, katsomaan alueella pesii lintuja, vaeltamaan metsässä ja nauttimaan hiljaisesta luonnosta. Aivan järven lähellä on Kolkankylä, jonka ohi ajaa matkalla parkkipaikalle. Kolkassa on useita kauniita rakennuksia, mukaan lukien kolme kuuluisaa kirkkoa. Kaupungissa on myös jännittävä kulttuurikeskus ja museo, joka on tutustumisen arvoinen. Parasta, mitä voit tehdä siellä, on kuitenkin syödä ateria yhdessä mukavista ravintoloista. Siellä kylän kalastajat voivat tarjoilla tuoreita meren antimia.

  • Riiasta Kolkasragsiin on noin 157 kilometriä. Koko matka kulkee rannikkoa pitkin ja kestää noin 2 tuntia ja 15 minuuttia, jos ajat pysähtymättä.
Auringonlasku Kolkan ylle. Täällä ihmiset matkustavat kylpemään ja aurinkoon ihanilla rannoilla.
Vuosisatojen ajan taiteilijat ja kirjailijat ovat matkustaneet Siguldaan inspiroituakseen kauniista luonnosta.

Sigulda – Latvian kaunis extreme-urheilukaupunki

Ohitat kauniin Siguldan kaupungin, jos ajat Cēsikseen. Vaikka molempia pidetään maan kauneimpien joukossa, Siguldaa ympäröivä maisema on hieman kiehtovampi. Täällä taiteilijat ja kirjailijat ovat matkustaneet vuosisatoja inspiroituakseen. Kaupunkia kuvataan portiksi Gaujan kansallispuistoon,ja se on jaettu kahteen samannimisen joen jokeen. Täältä löydät useita upeita linnoja ja linnoituksia eri aikakausilta. Jotkut ovat kunnostettuja ja toimivat museoita, kun taas toiset ovat muinaisia raunioita, jotka sijaitsevat siististi maastossa. Sigulda tunnetaan myös paikkana niille, jotka haluavat haastaa hermonsa. Täällä voi ajaa kelkkaa,hypätä benjiin korkeista korkeuksista, lentää tuulitunneleissa, kiivetä korkeita puita ja paljon muuta.

  • Riian keskustasta pieneen Siguldan kylään on noin 54 kilometriä. Suurin osa matkasta kulkee A2 (E77) -moottoritiellä, jonka ajoaika on noin 50 minuuttia.
Rundālesin palatsi rakennettiin 1700-luvun puolivälissä.

Rundāles Pils – Baltian Versailles

Tämä palatsi liittyy usein Versaillesiin Pariisin ulkopuolella sekä arkkitehtuurin että rakennusta ympäröivien kauniiden puutarhojen vuoksi. Se rakennettiin 1700-luvun puolivälissä,jolloin Latviaa hallitsivat Kurlandin ja Semgallenin herttuakunta. Vuonna 1795 herttuakunta tuli osaksi Venäjän valtakuntaa, ja Venäjän Katariina II päätti, että Rundāles Pils pitäisi antaa lahjaksi rakastajansa pikkuveljelle, kreivi Valerian Zuboville. Hän käytti jälleen upeaa palatsia kesäasuntona, kunnes palatsi sai uusia omistajia Zugovin kuoleman jälkeen. Myöhemmin Rundāles Pils on toiminut Napoleonin armeijan, koulun,sotilasasunnon kenttäsairaalana ja museona. Nykyään tämä on yksi Latvian tärkeimmistä nähtävyyksistä sen lisäksi, että palatsia käytetään virallisissa yhteyksissä.

  • Rundāles Pils sijaitsee noin 75 km Riiasta etelään. Paras tapa on European Route 67 (E67). Ajoaika on silloin noin 1 tunti ja 5 minuuttia.
Tallinnassa voi nauttia paljon aikaa jopa päiväretkellä Riiasta.

Tallinna – Drive by Estonia autonvuokrauksen yhteydessä

Viron pääkaupunki ei ole niin kaukana Riiasta, ja sinne pääsee muutamassa tunnissa autolla. Koska molemmat maat sijaitsevat Schengen-alueella, on yleensä vaivatonta ylittää kansalliset rajat vuokra-autolla, mutta pyydä ensin autovuokraamoa olemaan varma. Tallinnan keskusta on erittäin hyvin säilynyt, ja koko keskiaikainen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki ei myöskään ole kovin suuri, ja voit saada itsesi kiinni päiväretkellä Riiasta. Harkitse kuitenkin yöpymistä yhdessä yössä tai kahdessa. Vierailu Tallinnassa tarjoaa mukavan kontrastin Lativan pääkaupunkiin. Riikaa voi kuvailla eloisaksi ja kosmopoliittiseksi, mutta Tallin on viehättävämpi ja intiimimpi.

  • Riiasta tallinnaan on noin 310 kilometriä, ja valtaosa matkasta menee moottoritielle. Ilman pysähdystä kestää noin 4 tuntia ajaa Viron pääkaupunkiin.
Riian keskustassa on harvoin jonoa edes ruuhka-aikana.

Pysäköinti ja liikenne autonvuokraus

Riian vanhassakaupungissa on enimmäkseen erittäin vaikea löytää pysäköintitilaa ja sinun pitäisi jättää vuokra-autosi tämän alueen ulkopuolelle. Useat vanhankaupungin lähellä olevien katujen parkkipaikat on varattu siellä päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin päin olevia pysäköintipaikkoja, ja ilman voimassa olevaa todistetta oleskelusta auton ikkunassa on vaarana, että vuokra-auto hinataan pois. Jos näin on, tämä on merkitty kylteillä. Kun löydät ilmaisen pysäköinnin, sinun on maksettava jalkakäytävillä seisovissa automaateissa. Kuitin pitäisi näkyä selvästi auton kojelaudassa. Kaupungin keskustassa on useita pysäköintipaikkoja, kutenEuroparkin operoima. Auto on myös mahdollista jättää useisiin suurimpiin hotelleihin.

Riian keskustassa ei ole enimmäkseen ongelmia ajaa vuokra-autolla. Jonoa on harvoin edes ruuhka-aikana. Maalaisteillä, kun olet menossa pois kaupungista, sinun pitäisi kiinnittää erityistä huomiota. Valitettavasti Latvia on melko kaukana Euroopan onnettomuustilastoista, mikä johtuu suurelta osin huolimattomasta kuljettajasta. Kiinnitä erityistä huomiota vastaantulevien ajoneuvojen vuoroin, koska on aikoja, jolloin ihmiset ottavat riskejä ja ajavat ohi myös siellä. Joidenkin teiden laatu ei myöskään ole paras laitamilla, kun taas suurimpien kaupunkien välisillä pääteillä on kunnollinen standardi.

Riian kansainvälinen lentokenttä on Baltian maiden suurin lentokenttä.

Lentokenttä

Riian kansainvälinen lentokenttä on Baltian maiden suurin lentokenttä. Tästä päivästä lähtien sillä on kansainväliset yhteydet lähes 80 kohteeseen, pääasiassa Eurooppaan. Matkustajamäärä vuodessa on lähes 8 miljoonaa, joista suurin osa tulee Englannista, Venäjältä ja Skandinavian maista. Lentokenttä ei ole laajuudeltaan niin suuri, ja kaikki kerätään kahdessa kerroksessa samassa terminaalirakennuksessa.

Autovuokraamojen laskurit löytyvät E- ja C-sektoreilta tuloaulasta. Tästä päivästä lähtien Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Toprent ja Greenmotion ovat saatavilla Riian kansainvälisellä lentokentällä. Vuokra-autot ovat lähellä, etkö tarvitse edes kuljetuspalvelua pysäköintialueelle.

  • Riian lentokenttä sijaitsee aivan kaupungin keskustan ulkopuolella, vain 11 kilometrin päässä. Ajomatka kaupunkiin kestää noin 15 minuuttia.