Autonvuokraus Islanti

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Islanti

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Islanti tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% vuokra-autosta Islannissa kauttamme.

Islannin opas

Bilutleie Island
Islanti Autonvuokraus

Islanti on Euroopan toiseksi suurin saari ja Pohjois-Atlantilla sijaitseva tasavalta, joka sijaitsee Norjan ja Grönlannin välissä. 103 000 neliökilometrin alueestaan huolimatta maassa on enintään 307 000 asukasta (2010). Heistä noin 120 000 asuu pääkaupungissa Reykjavíkissa. Muita kaupunkialueita ovat Kópavogur, Hafnafjördur ja Akureyri.

Vain rannikko on asuttu, koska Islannin sisätiloja hallitsevat vuoret, tulivuoret, laava-aavikot ja jäätiköt. Islannin rannikolle on ominaista vuonot, kun taas vuoretsisämaassa saavuttavat noin 2000 metrin korkeuden. Korkein huippu on Hvannadalshnúkur (2 110 m). Useat Islannin tulivuoret ovat yhä aktiivisempia. Tunnetuimpia ovat Hekla ja Katla. Vatnajökullin jäätikkö on Euroopan toiseksi suurin jäätikkö. Vain Svalbardin Austfonna on suurempi. Sen pinta-ala on yli 8 000 km2.

Yksi Islannin suurimmista nähtävyyksistä on Vatnajökullin kansallispuisto. Toinen suosittu nähtävyys on vettä roiskuttava kuuma lähde Geysir, joka sijaitsee Haukadalurissa (jossa on myös kansallispuisto). Lisäksi on mainittava viikinkien muinainen tingsted Thingvellir – joka on osa Unescon maailmanperintöluetteloa.

Islannin tärkein lentokenttä on Keflavikin kansainvälinen lentokenttä , joka sijaitsee noin 50 km lounaaseen pääkaupungista.

Vatnajökullin jäätikkö on Euroopan toiseksi suurin jäätikkö, jonka pinta-ala on yli 8000 neliömetriä.

Ajaminen Islannissa

Islannissa kannattaa ajaa varovaisemmin kuin on tottunut. Liikenne on sinänsä mukavaa, ja teillä on suhteellisen vähän autoja. Väistötiloissa on kuitenkin paljon teitä, joilla ei ole asfalttipeitettä (sorateitä), ja monet tiet ovat myös kapeita. Islannissa on myös suuri määrä siltoja, joissa ei ole tilaa liikenteelle molempiin suuntiin samanaikaisesti. Huomioithan, että teiden varsilla voi olla monin paikoin tuotantoeläimiä. Huomaa myös, että Islannin tiet rakennetaan usein, mikä auttaa pitämään lumettomana talvella. Samalla on lisääntynyt riski menettää auton hallinta, jos et pysy tiellä.

Islannissa ajaa tien oikealla puolella.

Islannin liikennesäännöt

 • Islannissa voit ajaa tien oikealla puolella.
 • Ajovalot ovat pakollisia autossa 24 tuntia vuorokaudessa.
 • Matkapuhelimen käyttö on kielletty moottorin käydessä, paitsi handsfree-näppiä.
 • Se on pakollinen turvavyöllä kuljettajalle ja matkustajille.
 • Alle 3-vuotiaiden lasten on istuttava hyväksytyllä turvaistuimella.
 • Alle 135 cm:n lasten tulee aina käyttää hyväksyttyjä lasten turvalaitteita, jotka sopivat lapsen pituutta ja painoa varten.
 • Lapset eivät saa istua turvatyynyllä taaksepäin suunnattuna turvaistuimilla.
 • Islannissa on kiellettyä ajaa pois merkityiltä teiltä.
Islannin päällystetyillä maalaisteillä nopeusrajoitus on 90 km/h, ellei toisin mainita.

Nopeusrajoitukset kohteessa Islanti

Muista, että asuinalueiden nopeusrajoitukset voidaan asettaa 30 kilometriin tunnissa. Jos toisin ei määritetä, sovelletaan seuraavia rajoituksia:

 • Kaupungit: 50 kilometriä tunnissa
 • Maatiet, joilla ei ole asfalttipeitettä: 80 km/h
 • Maatiet asfaltin kannella: 90 km/h

Huomaathan, että Islannissa haluat ehkä ohittaa kyltit, joissa on alhaisemmat suositellut nopeusrajoitukset. Nämä merkit ovat suorakaiteen muotoisia ja sinisiä, ja niitä käytetään yleensä venytyksillä, joilla onnettomuusriski on kohonnut, kuten kapeat sillat, kiertyvät käännökset ja muut venytyskaistat, joilla onnettomuusnopeus on suuri.

Alkoholiraja Islannissa

Islannissa ajaminen ei ole sallittua, jos veren alkoholipitoisuus ylittää 0,5° (0,5 g/l). Jos alkoholipitoisuus on yli 0,5, seurauksena on kovat sakot ja ajokorttien takavarikointi.

Suositellut autonvuokrauspalvelut

Ajomatka Islannin maaseudulla on yleensä unohtumaton kokemus. Tällaista luontoa ei löydy mistään muualta maailmasta. Suosittelemamme ajotavat keskittyvätkin Saga Islandin moniin ainutlaatuisiin luonnonilmiöihin.

Seljalandfoss on yksi Islannin kauneimmista vesiputouksia.

Hringvegur – Wikipedia

Hringvegur on myös nimeltään Þjóðvegur 1, eli Route 1, ja se on tie, joka kulkee yhdistetyssä ympyrässä koko saaren ympärillä. Kokonaismatka on 1322 kilometriä. Jos ajaisit koko Valtatie 1:n pysähtymättä, matka olisi kestänyt noin 15–16 tuntia. Turistit, jotka haluavat kokea koko saaren, ajavat mielellään koko kierroksen, mutta he saattavat viettää viikon tai enemmän matkalla. Hringvegur vie sinut monien Islannin parhaiden nähtävyyksien, jännittävien kalastajakylien ohi, ja saat ainutlaatuisen luontokokemuksensamanaikaisesti. On myös suosittua ajaa osia Hringvegurista esimerkiksi idyllisiin pikkukaupunkeihin, kuten Vikiin ja Skagafjörðuriin, tai luonnonilmiöihin, kuten Seljalandsfoss ja Jökulsarlon. Toinen suosittu vaihtoehto, jos haluat saapua Islantiin veneellä, on ottaa laiva, Danmarkjoka kulkee Tanskan Hirtshalista Seyðisfjörðuriin. Seyðisfjörðurissa vain sinä noudet autonvuokrauksen ja esimerkiksi ajat Reykjavikiin joko pohjois- tai etelärannikkoa pitkin.

Geyser Stokkur on purkautunut useita kertoja tunnissa ja sijaitsee lähellä Geysiriä.

Gullni hringurinn – Wikipedia

Jos Hringvegurista tulee liian kunnianhimoinen, ehkä lyhyempi edestakainen matka Gullni hringurinn on houkuttelevampi vaihtoehto. Nimen voi kääntää ”Kultaiseksi ympyräksi”ja se on noin 300 kilometrin ajoreitti, joka kulkee Reykjavikin alueella. Vaikka ohitat monia nähtävyyksiä tällä asemalla, se on mahdollista toteuttaa päivässä. Todellinen ajoaika on enintään noin 3-4 tuntia. Kysymys on siitä, kuinka monta pysähdystä otat matkan varrella ja kuinka kauan vietät, kun lopetat. Ohitat uskomattomia luonnonilmiöitä, kuten Geysirin ja Strokkurin, þingvellirin kansallispuiston (Tingvellir), Keriðin tulivuoren kraatterin,pari kaunista vesiputousta ja muutamia ihania pieniä kaupunkeja, joissa on jännittävä arkkitehtuuri. Jos olet kiinnostunut teknologiasta ja suunnittelusta, kannattaa kannattaa katsoa myös geotermisiin voimaloihin Hellisheiði ja Nesjavellir.

Reykjanes

Reykjanes on niemimaa, joka ulottuu pääkaupungista länteen ja josta löydät muun muassa Keflavikin lentokentän. Tältä alueelta löydät runsaasti jännittäviä elämyksiä ja nähtävyyksiä sekä ainutlaatuisen maiseman. Sininen laguuni on niemimaan kuuluisin paikka. Siellä voit uida kuumassa vedessä ympäri vuoden, ja ehkä hoitaa kehoasi yhdessä maailman parhaista kylpylöistä. Pienessä Sandgerðin kalastajakylässä on pariskuntien ruokapaikkoja, joita monet uskovat Islannin parhaiksi kalaravintoloiksi. Jos seuraat sieltä länsirannikkoa, pääset Sandvikiin, jossa euraasialaiset ja pohjoisamerikkalaiset mannerlaatat kohtaavat. Mantereita erottavan repeämän yli rakennetaan pieni silta, joten täällä voit teknisesti käydä Pohjois-Amerikassa. Viikinkimuseossa vierailu kannattaa harkita myös läpän ulkopäänä, Keflavikin Rock ’n’ Roll -museona, Hvalsneskirkjana vuodesta 1887, geotermisenä gunnuhver-alueena ja Reykjanesvitin majakkana.

Islannin sininen laguuni on suosittu matkakohde matkailijoille. Täällä voit uida lämpimässä vedessä ympäri vuoden!

Látrabjarg on maailman suurin merilintujen siirtomaa.

Vuonot luoteessa

Jos haluat nähdä Islannin kauneimpia maisemia, harkitse ajomatkaa vuonoja, jotka sijaitsevat saaren luoteispäässä. Vestfjords on kontrastinen ja ainutlaatuinen tunnelma, korkeat kalliot syöksyvät mereen. Useiden vuonkojen sisällä on kalastajakyliä, jotka ovat olleet siellä siitä lähtien, kun ensimmäiset ihmiset saapuivat saarelle. Vestfjordsissa on myös useita lintukiviä, kuten Látrabjarg, joka on maailman suurin merilintujen siirtomaa. Tämä kivi on myös Euroopan piste, joka sijaitsee lännessä. Länsi-Vuonoja on useita paikkoja, joista löydät kuumia lähteitä (voit uida missä tahansa), ja alue on kuuluisa monista kauniista vesiputouksestaan. Jos olet onnekas, näet polaarisia riuttoja koskemattomassa luonnossa. Reykjavikista läntisten vuonkojen alkuun ajomatka kestää enintään noin 2 tuntia ja 30 minuuttia. Kun olet siellä, saatat pian tuntea kiusausta viettää useita päiviä tutkimalla kauniita maisemia.

Yritykset, joilta voit vuokrata auton islanti

Vuokra-asuntojen määrä Islannissa on tietenkin pienempi kuin useimmissa muissa maissa. Maassa ei ole paljon asukkaita, ja useimpien matkailijoiden pääpaino on Reykjavikissa. Suurimmissa kaupungeissa ja Keflavikin lentokentällä hallitsevat kansainväliset toimijat, kuten Hertz, Avis, Sixt, Enterprise, Budget, Dollar ja Thrifty. Jos pieni paikka tarjoaa autonvuokrausta, se on yleensä myös kyseinen yritys. On myös joitakin islantilaisia yrityksiä, jotka tarjoavat vuokra-autoja, erityisesti Reykjavikin alueella, mukaan lukien Lagoon Car Rental, Route 1 Car Rental, Go Iceland ja Reykjavik Auto. Näiden yritysten saatavilla olevien autojen määrä on kuitenkin yleensä pieni.

7 usein kysyttyjä kysymyksiä autonvuokrauksesta Islanti

Tarvitsenko kansainvälisen ajokortin Islannissa?

Jos sinulla on ajokortti EU:n, ETA:n, Yhdysvaltojen tai Kanadan maalta, kansallinen ajokorttisi riittää. Muissa maissa sinun on yleensä näytettävä kansainvälinen ajokortti. Muista, että kansainvälisiä ajo-lupia voi myöntää vain siinä maassa, jolta olet kotoisin.

Tarvitsenko luottokortin vuokrata auton Islanti?

Voimassa oleva luottokortti on esitettävä vuokralaisen nimissä, kun hän noutaa auton Islannista. Korttia käytetään takuumaksun varmistamiseen, joka kattaa mahdolliset omavastuuosuudet auton, sakkojen ja polttoaineen vaurioista. Tarkista, antaako luottokorttisi sinulle ilmaisen omavastuuvakuutuksen.

Mitä minun pitää tuoda, kun saan auton?

Auton noutajalla on oltava voimassa oleva ajokortti (ja tarvittaessa kansainvälinen ajokortti), passi tai muu hyväksytty valokuvallinen henkilötodistus sekä voimassa oleva luottokortti. Kaikkien asiakirjojen on oltava vuokraajan nimissä. Lisäkuljettajien on annettava voimassa oleva henkilöllisyystodistus ja ajokortti.

Mikä on autonvuokrauksen ikäraja Islanti?

Yleisin ikäraja vuokra-auton saaminen Islanti on 20 vuotta. Kuljettajalla on myös täytynyt olla ajokortti vähintään vuoden ajan. Joissakin (kalliissa) autoluokissa ikävaatimus voi olla korkeampi. On myös yleistä, että maksu peritään kaikilta alle 25-isiltä kuljettajilta.

Tarvitsenko maasturin tai nelivetoauton Islantiin?

Jos ajat vain Reykjavikin ympärillä, et todennäköisesti tarvitse muuta kuin tavallisen henkilöauton Islannissa. Talvella on jotain erilaista, varsinkin jos aiot ajaa pääkaupungin ulkopuolella. Tiet voivat olla jäiset ja lumiset, ja silloin maastoauto tai muu nelivetoinen auto voi olla hyvä olla. Mene kuitenkin säähän ja olosuhteisiin ennen kuin lähdet pitkille taajuusmäille.

Onko se yleistä maksullisissa kopeissa Islannissa?

Islannissa sinun ei tarvitse huolehtia maksullisista teistä tai silloista, etkä kohtaa maksullisia koppeja. Poikkeuksena on Vaðlaheiðargöng-niminen tunneli, joka kulkee Fjosladalurin ja Eyafjordurin välillä aivan Akureyrin ulkopuolella. Jos ajat tätä matkaa, on suositeltavaa maksaa ennakkoon (vähintään 3 tuntia etukäteen). Vuonna 2020 ennakkomaksuhinta on 1500 Isk, kun se on 2500 Isk, kun olet ensimmäistä kertaa siellä.

Keneen otan yhteyttä, jos olen osallisena autovuokraamo-onnettomuudessa Islannissa?

Ambulanssin, palokunnan ja poliisin hätänumero Islannissa on 112. Soita tähän vain, jos olet ollut osallisena onnettomuudessa, jossa on henkilövahinkoja, tulipalon sattuessa tai muissa vakavissa tapauksissa ja hätätilanteissa. Soita sitten käyttämästäsi autovuokraamoon ja/tai vakuutusyhtiöön.

Toinen numero:

 • Poliisi – 444 100
 • Lääketieteellinen apu – 1770