Autonvuokraus Kreeta

Vertaa yli 1600 autonvuokraustoimittajaa

Taatut alhaiset autonvuokraushinnat

Vertailemme yli 1600 autovuokraamoa löytääksemme alhaiset hinnat

Laatuvarmistetut brändit

Vertaile hintoja kaikista hyvin tunnetuista autonvuokraustoimistoista, mukaan lukien Avis, Sixt, Hertz ja Europcar.

Rajoittamaton kilometrimäärä ja vakuutus

Vakuutus ja rajattomat kilometrit sisältyvät hintaan.

Ei piilotettuja kustannuksia tai maksuja

Emme koskaan lisää luottokorttimaksuja tai piilotettuja kustannuksia

Peruutus tai muokkaus ilmaiseksi

Ilmainen peruutus enintään 48 tuntia ennen ajoitettu noutoaikaa Emme peri muokkausmaksuja.

Olemme aina saatavissa

Asiakaspalvelumme on aina saatavissa, jos kohtaat jonkinlaisia ongelmia

Autovuokraamo Kreeta

Vertaile hintoja ja löydä halpa autonvuokraus Kreeta tunnettujen ja paikallisten autovuokraamojen kautta. Vakuutukset ja rajoittamaton kilometrimäärä sisältyvät hintaan. Säästä jopa 70% vuokra-autoista Kreetalla kauttamme.

Kreetan opas

Bilutleie Kreta
Kreeta Autonvuokraus

Kreeta (621 000 asukasta vuonna 2011) sijaitsee Egeanmeren ja Välimeren välissä, ja se on Kreikan saarten suurin ja väkirikkain.
Kreetalla on 3 vuoristoista aluetta, ja korkein huippu – Idhi Óros – on 2545 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kreeta vastaanottaa vuosittain noin 3 miljoonaa turistia, ja saaren tärkein liikereitti on matkailu, kauppa ja palvelu. Miellyttävä ilmasto, rannat ja monet arkeologiset muistomerkit ovat tehneet Kreetasta 1970-luvulta lähtien erittäin suositun lomakeskuksen.

Kreetan pääkaupunki – Iraklion (Heráklion) – sijaitsee saaren pohjoisrannikolla, ja siinä on 173 000 asukasta (2011). Kaupunki on siis 4. suurin Kreikassa. Iraklionin satamasta on autolautta mm. Piraeus – sijaitsee aivan Ateenan lähellä.

Kreetan muita suuria kaupunkeja ovat Hania ja Rethymnon.

Nähtävyyksiä

Kreetan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muinainen Knossoksen kaupunki– Iraklionin arkeologinen museo, Minoan gournian kaupungin rauniot ja Samariakin rotko – joka on Euroopan pisin.

Samariaravinen on rotko ja kansallispuisto Kreetalla. Rotko on 18 km!

Suositeltu Autonvuokraus Autonvuokraus Autonvuokraus

Kreeta on yksi eurooppalaisten suosikeista, jotka haluavat mennä eteläisiin leveysasteisiin ja erityisesti tilausturisteja varten. Saari on melko suuri, venyy pisimpään noin 250 kilometriä lentoyhtiössä. Nähtävyydet ja kokemukset ovat monia, mutta kuinka helposti niihin pääsee, riippuu siitä, missä saaren osassa olet. Mukaan lasketut matkat ja ajoaika lasketaan Heraklionista ja Haniasta.

Spinalonga – aiemmin spitaalisten saari

Spinalonga – Spitaalisten siirtomaa

Spinalonga on pieni saari aivan rannikon aivan kreetan koillispuolella, lähellä Eloundan pikkukaupunkia. Aivan vieressä on myös samanniminen niemimaa, mutta pieni saari kiinnostaa eniten. Sitä käytettiin aikoinaan Mycobakterium Leprae -bakteerin tartuttamia köyhiä ihmisiä, ja siten he olivat spitaalisia. Saaren ympärillä olevia rantoja käytettiin myös suolan louhintaan. Spinalonga tunnetaan sekä kirjoista että elokuvista, ja se on nykyään yksi Kreetan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Jos sinulla on autonvuokraus, voit ajaa Eloundaan, josta löydät pysäköinnin, kahviloita, ravintoloita ja kaiken muun mitä tarvitset. Satamassa on myös pieniä veneitä ja oppaita, jotka vievät sinut mielenkiintoiselle matkalle spitaalisten siirtokuntaan.

 • Heraklionista Eloundaan on 70 kilometriä, ajoaika noin 1 tunti ja 5 minuuttia.
 • Haniasta Eloundaan on noin 210 kilometriä. Pysähtymättä ajo kestää noin 3 tuntia.
Elafonisissa on ranta, jota pidetään yhtenä maailman kauneimmista hiekkarannoista.

Elafonisi – Yksi maailman hienoimmista hiekkarannoista

Elafonisi on pieni saareke tai saari vain muutaman metrin päässä rannikosta Kreetan lounaispäässä. On myös yksi maailman hienoimmista hiekkarannoista. Kun on laskuvesi, voit kävellä saarelle, ja sieltä löydät muistomerkin brutaalille tapahtumalle, joka tapahtui Kreikan itsenäisyyssodan aikana 1800-luvun alussa. Saarella on myös risti täällä vuonna 1907 haaksirikkouneen laivan muistomerkkinä. Useimmat ihmiset kuitenkin matkustavat tänne nauttimaan kauniista rannasta ja azure-merestä.

 • Heraklionista on 212 kilometriä Elafonisiin. Ajoaika on noin 3 tuntia ja 20 minuuttia, jos ajat pysähtymättä.
 • Haniasta Elafonisiin on noin 74 kilometriä. Ajoaika on noin 1 tunti ja 30 minuuttia.
Knossoksen palatsi rakennettiin luultavasti yli 3 500 vuotta sitten.

Knossos – Kreetan suurin arkeologinen kaivaus

Knossos on palatsin nimi, joka on luultavasti rakennettu yli 3 500 vuotta sitten. Se löydettiin arkeologisesta kaivauksesta vuonna 1878, ja se on nykyään yksi Kreetan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Palatsin uskotaan olleen keskellä kaupunkia, joka sijaitsi täällä, jossa väestö saattoi olla jopa 100 000 ihmistä. Itse palatsin koko vastasi todennäköisesti kahden jalkapallokenttää tarvitsevan alueen. On suositeltavaa vuokrata opas käydessään Knossosissa. Vältä myös matkaa, kun aurinko on korkeimmillaan, jos olet siellä kesällä, koska täällä voi tulla melko kuuma. Jos olet kiinnostunut Kreikan historiasta, harkitse vierailua Heraklionin arkeologisessa museossa samassa läpsäisyssä.

 • Knossos on vain 5 km:n päässä Heraklionin satamasta. Autonvuokraus kestää noin 10-15 minuuttia.
 • Haniasta Knossosiin on noin 142 kilometriä, ajoaika noin 2 tuntia.
Kaunis kalastajakylä Khóra Sfakión.

Khóra Sfakión – Idyllinen kalastajakylä

Jos sinulla on autonvuokraus lomaillessasi Kreetalla, harkitse pysähtymistä yhdessä tai useammassa monista kauniista kalastajakylistä. Yksi parhaista valinnoista on sitten Khóra Sfakión saaren eteläpuolella. Pienessä kaupungissa on valkoiseksi maalattuja ja kauniita pieniä taloja, miellyttävä satama ja ranta, hyviä kalaravintoloitaja mukavia asukkaita. Ympäröivällä alueella on useita arkeologisia kaivauksia, muinaisenlinnoituksen raunioita ja luolia, joita voidaan tutkia. Ajomatkaa kalastajakylään kuvataan myös erittäin kauniiksi, ja saavut merelle ja rannikolle valkoisen Pakhnes-vuorenpuolella, joka on saaren toiseksi korkein.

 • Heraklionista Khóra Sfakióniin on 145 kilometriä, jos ajat lyhyintä reittiä, eli ajat ensin Hanian suuntaan. Yleensä vietät noin 2 tuntia ja 15 minuuttia matkalla.
 • Haniasta Khóra Sfakióniin on 73 kilometriä, ja ajoaika on noin 1 tunti ja 20 minuuttia.
Kreikkalaisen mytologian mukaan Zeuksen sanotaan kasvaneen tässä vuoristokylässä.

Anogia – Vuoristokylä, jossa Zeus varttui

Kreikkalaisen mytologian mukaan Zeuksen sanotaan kasvaneen Anogian kylässä. Kylä sijaitsee vuorilla jonkin matkan päässä Heraklionista länteen, häikäisevän kauniissa maisemassa. Anogiassa on mukava istua yhdessä monista restaurantene og kaféene ravintoloista ja kahviloista, joissa on istumapaikkoja ulkona, nauttia näistä tiloista ja syödä paikallisia herkkuja. Kokit ovat ylpeitä siitä, että he tarjoilevat herkullista ruokaa, joka perustuu välittömässä läheisyydessä oleviin raaka-aineisiin, ja pääpaino on karitsanruoissa. Kylässä on useita mielenkiintoisia museoita ja gallerioita,ja täällä järjestetään usein konsertteja ja festivaaleja.

 • Heraklionista Anogiaan on tuskin 37 kilometriä, ja ajoaika on hieman alle 1 tunti.
 • Haniasta Anogiaan on noin 120 kilometriä. Ajoaika on hieman alle 2 tuntia, jos et pysähdy matkan varrella.

Pysäköinti ja liikenne autonvuokraus

Kreetan suuremmissa kaupungeissa ei ole aina yhtä helppoa löytää ulkopysäköintipaikkaa. Haniassa ja Heraklionissa on monia pysäköintihalleja, jotka ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Useimpien kaupunkien kadunvarsipysäköinti on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen, jotka on merkitty sinisellä, keltaisella ja valkoisella. Sinisillä merkinnöillä voit pysäköidä maksua vastaan. Keltaisilla merkinnöillä vain poliisi ja valtion virastot voivat pysäköidä, kun taas valkoisilla merkinnöillä pysäköinti on sallittua ja ilmainen kaikille.

Kreetan tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa.

Kreetan kaupunkien välinen liikenne ei ole niin huonoa, ja tänne on suhteellisen helppo ajaa. Vaikka moottoritieosia ei ole niin paljon, tiet ovat yleensä hyvässä kunnossa ja onnistuvat ajamaan. Hanian ja Heraklionin kaltaisiin kaupunkeihin voi olla hankalaa saapua autolla paikoin. Kapeita katuja on paljon, ja jonoja on aika ajoin.

Auringonnousu Heraklionin kansainvälisellä lentokentällä.

Lentokenttä

Kreetalla on tällä hetkellä käytössä kolme siviililento lentokenttää. Nämä ovat Hanian kansainvälinen lentokenttä, Heraklionin kansainvälinen lentokenttäja Sitian julkinen lentokenttä. Kaksi ensimmäistä, Hania ja Heraklion, ovat niitä, joilla on ylivoimaisesti eniten liikennettä. Täällä suurin osa turisteista saapuu Euroopasta. Sitiassa on paljon vähemmän liikennettä verrattuna näihin kahteen, mutta se sisältyy tähän, koska jotkut tilauslentoyhtiöt lentävät sinne useista Euroopan kaupungeista kesän aikana.

Autonvuokraus kohteessa Heraklion International Airport

Heraklionin ulkopuolella sijaitsevalta lentokentältä voit vuokrata auton hinnoista Sixt, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Eurodollar, Holiday Auto ja Tourent.

 • Heraklionin kansainvälinen lentokenttä – lentokenttä sijaitsee noin 3 km kaupungin keskustan ulkopuolella. Ajoaika on 5-10 minuuttia.

Autonvuokraus kohteessa Hania International Airport

Lentokentällä Hania, Sixt, Hertz, Thrifty, Avis ja Budget ovat edustettuina, samoin kuin pari kreikkalaista autovuokraamoa.

 • Hanian kansainvälinen lentokenttä – lentokenttä sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Hanian keskustasta. Ajoaika on noin 15 minuuttia.

Autonvuokraus kohteessa Sitia International Airport

Vain Hertzillä on toimisto Sitian lentokentällä.

 • Sitian julkinen lentokenttä – lentokenttä on aivan pikkukaupungin ulkopuolella, mutta sinun on ajettava kiitoradan ympäri päästäksesi terminaalirakennukseen. Reitti on noin 4 kilometriä, ajoaika noin 5 minuuttia.